Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:40 | 13/11/2015

Ένα απίστευτο περιστατικό, με πρωταγωνιστές πάλι Αμερικανούς αστυνομικούς, είχε σαν αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση κατά της αστυνομίας της Βιρτζίνια για... υπερβάλλοντα ζήλο.

 


Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Ντέι δεν υπάκουσε, αλλά το έκανε μόνο όταν ο Γιανγκ έβγαλε το τέιζερ του από τη θήκη. Τα υπόλοιπα απαθανατίστηκαν σε βίντεο περαστικού, όπου φαίνεται πως ο Ντέι, σε κάποια στιγμή αποπειράται να διαφύγει και τότε δέχεται το χτύπημα από το τέιζερ του Γιανγκ και πέφτει στο έδαφος φωνάζοντας από τον πόνο.

Μετά το σοκαριστικό περιστατικό, οι αστυνομικοί είπαν στους ρεπόρτερ, ότι ο Ντέι πριν αποπειραθεί να διαφύγει είχε μιλήσει με ύφος επιθετικό προς τον Γιανγκ, κάτι που ο ίδιος ο Ντέι αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Παρ' όλα αυτά η μοναδική ενέργεια που έγινε από πλευράς της αστυνομίας είναι πως τα τέιζερ, πλέον, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Αυτό εξόργισε φυσικά τον Ντέι, που θεωρεί πως οι όποιες ενέργειες, έγινα να σωθεί η εικόνα της αστυνομίας της Βιρτζίνια, παρά για να αποδοθούν ευθύνες και παρά το γεγονός πως είχε αναγνωριστεί το σφάλμα του αστυνομικού στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Μέχρι τη δημοσίευση του βίντεο, που έγινε γνωστό παγκοσμίως (το 2013), δεν είχε τιμωρηθεί αστυνομικός για υπερβολική χρήση βίας, αν και υπήρχαν τουλάχιστον 28 επίσημες καταγγελίες για παρόμοιες υποθέσεις» λέει ο Ντέι.

Πέραν όλων αυτών, αποκαλύφθηκε, πως ο Ντέι, εν τέλει φυσικά συνελήφθη από τον Γιανγκ για αντίσταση, πέρασε δυο μέρες στη φυλακή και ουδέποτε έλαβε ιατρική περίθαλψη, μολονότι προβλέπεται από τον κανονισμό της αστυνομίας.

Πλέον, αφού επιβεβαιώθηκε πως μετά το περιστατικό ο άτυχος άνδρας έπαθε διάσειση και σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη, ο Ντέι διεκδικεί 5 εκατομμύρια δολάρια από την αστυνομία της Βιρτζίνια. 

 

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis