Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 01/09/2021

Φέρει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου αυτοκινήτου στον πλανήτη, προτάσσοντας τα 46,9 λίτρα του δωδεκακύλινδρου κινητήρα του ως απτή απόδειξη της… ασύλληπτης επικινδυνότητάς του.

Η άνεση με την οποία τα σύγχρονα supercars αγγίζουν ιλιγγιώδη μεγέθη ισχύος, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι η διαχείριση μερικών εκατοντάδων ή ακόμα και χιλιάδων ίππων αποτελεί μια εύκολη υπόθεση.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική ή για την ακρίβεια πολύ διαφορετική αν το υπεραυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε έρχεται από το μακρινό 1908 και ο κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται δεν αποτελεί κάποια προηγμένη plug-in υβριδική μονάδα ισχύος, αλλά ένα δωδεκακύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 46,9 λίτρων.

Ο λόγος για το άγνωστο, μέχρι σήμερα, Brutus το οποίο δίχως αμφιβολία αποτελεί το πιο επικίνδυνο αυτοκίνητο που έχει πατήσει τους τροχούς του στον πλανήτη.

Το θηριώδες Brutus βασίζεται σε ένα πλαίσιο του 1908 της αμερικανικής φίρμας LaFrance και ο V12 κινητήρας του προέρχεται από την BMW, όντας εξελιγμένος το 1925 για τις ανάγκες ενός αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το Technik Museum Sinsheim, το οποίο δημιούργησε το Brutus, η απόδοση του δωδεκακύλινδρου κινητήρα των 49,9 λίτρων μπορεί να φτάσει στιγμιαία έως και τους 761 ίππους, ενώ υπό κανονικές συνθήκες αγγίζει του 558 ίππους.

Η μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός μηχανικού κιβωτίου τριών σχέσεων και μία αλυσίδας, καθώς δεν υπάρξει άξονας μετάδοσης.

Ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο που λείπει από τις προδιαγραφές του Brutus είναι τα φρένα από τους μπροστινούς τροχούς, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο κρίνοντας από το γεγονός ότι η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα.

Εξίσου τρομακτική, πάντως είναι και η κατανάλωση καυσίμου, καθώς κυμαίνεται στα επίπεδα του 1 λίτρου βενζίνης ανά χιλιόμετρο.

Πηγή: carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis