Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 09/07/2020

Ένα νέο ελαφρύ πολυβόλο αναμένεται να πλαισιώσει το πλούσιο ρωσικό οπλοστάσιο.

Στην κατασκευή ενός νέου πολυβόλου όπλου, βασισμένо στο RPK-16 (μοντέλο του Καλάσνικοφ του 2016), θα προχωρήσει φέτος η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Sputnik, πηγή από τον στρατιωτικό τομέα της χώρας.

[custom:google-ads]

«Φέτος θα ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός νέου όπλου» σημείωσε η στρατιωτική πηγή και πρόσθεσε πως «στην ουσία, θα είναι ένα καινούργιο, διαφορετικό πολυβόλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως το RPK-16, ένα ρωσικό ελαφρύ πολυβόλο, σχεδιασμένο από την εταιρεία Καλάσνικοφ και μπορεί να πραγματοποιήσει βολές με δύο τρόπους.

Είτε από τον κανονικό γεμιστήρα τύπου Καλάσνικοφ, είτε από έναν ειδικά σχεδιασμένο γεμιστήρα κυλινδρικού τύπου.

Το συγκεκριμένο όπλο που κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια, πέρασε επιτυχώς όλα τα προκαταρκτικά τεστ, και εντάχθηκε στο δυναμικό του ρωσικού στρατού, όμως σήμερα, υστερεί σε ορισμένα ζητήματα και προτάθηκε η σταδιακή αντικατάστασή του.

Εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά του RPK-16: η χωρητικότητά του είναι 95 σφαίρες, το μήκος της κάννης του φτάνει τα 410 χιλιοστά (41 εκατοστά), το διαμέτρημα είναι 5,45 χιλιοστά, το βάρος αγγίζει τα 4,5 κιλά και ο ρυθμός βολής είναι 700 βολές το λεπτό.

Πηγή: Sputnik,onalert.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis