Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 05/10/2021

Τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ φέρεται να παραδέχθηκε ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική. 

Μάλιστα, όπως είπε τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και αφού νοσηλεύθηκε σε δύο νοσοκομεία, δεν κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε ενέργειες του ISIS του 2014, ενώ βρέθηκε στο κινητό του και βίντεο, με το οποίο εξυμνούσε τις πράξεις του ISIS.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece φαίνεται ο ίδιος με βαρύ oπλισμό να πανηγυρίζει μετά από μάχη του ISIS (στο χρονικό σημείο μετά το 0'25''). Αυτό το βίντεο ήταν ένα από τα στοιχεία που έκανε τις αρχές να κινητοποιηθούν.

Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τα κινητά τηλέφωνά του και το τάμπλετ που βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αναζητούν τις επαφές του με το εξωτερικό.

Πάντως, από το 2018 που ήταν στην Ελλάδα είχε φροντίσει να κρατά χαμηλό προφίλ, ενώ είχε εισπράξει δύο απορριπτικές απαντήσεις στα αιτήματά του για άσυλο.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες για το ποιος είναι και κινήθηκαν αστραπιαία προχωρώντας στη σύλληψή του.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis