Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 19/06/2022

H γερμανική Rheinmetall παρουσιάζει την έκδοση της Mercedes G-Class που προορίζεται για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις διαφόρων χωρών.

Η συγκεκριμένη έκδοση της Rheinmetall παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη μεγαλύτερη στρατιωτική έκθεση στο Παρίσι (Eurosatory) και αποτελεί την τελευταία πρόταση των Γερμανών πάνω στα οχήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις επιχειρησιακές ανάγκες ομάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης

Στην εξέλιξη της σκληροτράχηλης στρατιωτικής G-Class έχει συμμετάσχει το αρμόδιο τμήμα της Mercedes, η γνωστή ACS (Armored Car Systems), αλλά και η εταιρεία παραγωγής όπλων Caracal (με έδρα το Άμπου Ντάμπι) η οποία εξειδικεύεται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Εικόνα
1

Σε πρακτικό επίπεδο, η G-Class παρουσιάζεται σε διάφορες παραλλαγές, είτε με ελαφριά θωράκιση είτε σε «ανοιχτή» έκδοση με έμφαση στην τοποθέτηση πολλών και διαφορετικών οπλικών συστημάτων (πυροβόλα, αντιαρματικά και άλλα). Παράλληλα, οι compact διαστάσεις του επιτρέπουν τη μεταφορά του σχεδόν με όλα τα αερομεταφερόμενα μέσα. Επίσης, να τονίσουμε πως, ανεξαρτήτως έκδοσης, ο στάνταρ εξακύλινδρος ντίζελ κινητήρας των 249 ίππων επιτρέπει στο όχημα των 5 περίπου τόνων να αναπτύσσει τελική ταχύτητα της τάξης των 140 χλμ./ώρα. 

Εικόνα
1

Δείτε τα νέα στρατιωτικά οχήματα της Mercedes στο παρακάτω βίντεο

Πηγή:  carandmotor.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis