Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:06 | 16/04/2015

Η ιδέα τής ήρθε όταν είδε έναν άστεγο να ψάχνει στα σκουπίδια του εστιατορίου της «J.B. Jams» κάποιο πρωινό.

Τότε, η Ασλεϊ Τζάιρον αποφάσισε να του αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο του εξηγούσε πως είναι ευπρόσδεκτος να φάει ένα σάντουιτς στο κατάστημά της δωρεάν.

«Είσαι άνθρωπος και αξίζεις πολλά περισσότερα από ένα πιάτο φαΐ από σκουπιδοτενεκέ. Σε παρακαλώ έλα μέσα κατά τις ώρες λειτουργίας (του εστιατορίου) για ένα σάντουιτς, φρέσκια σαλάτα και ένα ποτήρι νερό, χωρίς χρέωση. Δεν θα σε ρωτήσουμε τίποτα. Η φίλη σου, ιδιοκτήτρια» έγραφε το σημείωμα.

Κάποιος από τους περαστικούς που είδαν το σημείωμα αποφάσισε να το φωτογραφίσει και να το ποστάρει στο Facebook και το Instagram. H φωτογραφία δέχθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ χιλιάδες likes και έγινε viral, κάνοντας τον γύρο του κόσμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βρετανικό δίκτυο BBC θέλησε να επικοινωνήσει μαζί της και να την ρωτήσει τον λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την απίστευτη «πράξη μαγειρικής καλοσύνης», όπως την χαρακτηρίζει ο Βρετανός δημοσιογράφος. Η ίδια απάντησε πως στη θέα ενός απελπισμένου για φαγητό ανθρώπου «έκανε την καρδιά μου να λυγίσει» και «σκέφτηκα ότι το γράμμα αυτό θα τάιζε έναν άνθρωπο, αλλά τώρα καλώς εχόντων των πραγμάτων μπορώ να βοηθήσω περισσότερους».

Η Τζάιρον έπειτα από όλη αυτή τη δημοσιότητα, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί και να ξεκινήσει μια εκστρατεία δωρεάν σίτισης στα social media μέσω του hashtag #sharethenuts, που αυτολεξεί σημαίνει «μοιράσου τα φιστίκια». Ομως, η λέξη «nuts» προέρχεται από το «peanut butter», στα ελληνικά φυστικοβούτυρο το οποίο συνοδεύει όλα τα σάντουιτς του εστιατορίου της εντυπωσιακής Αμερικανίδας.

Ετσι, ο κόσμος που προσέρχεται στο ρεστοράν της έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για ένα αντικείμενο από το μενού και να το δωρίσει σε έναν που αναζητεί δωρεάν φαγητό ή να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό στο «GoFundMe». Είναι το «ταμείο» της Τζάιρον για τη σίτιση των μη εχόντων. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά της αυτή τη στιγμή, οι δωρεές που έχει λάβει αρκούν για να σιτιστούν περισσότερα από 100 άτομα. Η ίδια δηλώνει ότι οι εισπράξεις θα δοθούν σε τοπικούς ξενώνες αστέγων, προκειμένου να μπορέσουν να την βοηθήσουν στη σίτιση αν η ίδια δεν μπορέσει από μόνη της να ανταποκριθεί στον όγκο δουλειάς.

Για την ιστορία το εστιατόριο της Τζάιρον άνοιξε τις πύλες του μόλις στις 19 Ιανουαρίου, αλλά ήδη έχει γίνει γνωστό σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC, σκοπεύει να κάνει την καμπάνια #sharethenuts αναπόσπαστο κομμάτι της επιχείρησής της, καθώς δεν θα ξεχάσει ποτέ τις δύσκολες εποχές που κι εκείνη πέρασε, όταν δεν είχε χρήματα να πληρώσει ούτε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Πέρασα πολύ δύσκολα όταν οι κόρες μου και εγώ γυρίσαμε σε ένα σκοτεινό σπίτι. Οι φίλοι ήταν αρκετά καλοί για να με αφήνουν να μένω σπίτι τους, μέχρι να πληρώσω τον λογαριασμό. Κάποιες φορές δεν μας είχαν μείνει πολλά στο τέλος του μήνα και αναγκαζόμασταν να αγοράζουμε μια φραντζόλα ψωμί και φυστικοβούτυρο από το κατάστημα όπου όλα πωλούνται προς 1 δολάριο. Είμαι ευγνώμων στην πολιτεία που μου επέτρεψε να ταΐσω τα παιδιά μου όταν το είχα ανάγκη περισσότερο από ποτέ».



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis