Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:21 | 03/10/2020

Με είκοσι τρεις (23) αστυνομικούς στελεχώνεται από σήμερα το νεοσύστατο Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, μια άρτια εκπαιδευμένη μονάδα, υψηλού επιχειρησιακού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα Αξιωματικό, τρεις Ανθυπαστυνόμους και δέκα εννέα κατώτερους αστυνομικούς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Επιλογής, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις μήνες.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/03102020kriti003.jpg

Στη σημερινή απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους επιτυχόντες αστυνομικούς, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο χαιρετισμό του, μέσω διαδικτύου, επεσήμανε ότι: «…..Με την επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης, το οποίο συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς η επιθυμία όλων όσων στήριξαν διαχρονικά όλο αυτό το όραμα, γίνεται πραγματικότητα.

Νέα στελέχη, κατάλληλα εκπαιδευμένα προστίθενται στο ήδη έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, που επί δώδεκα συναπτά έτη επιδεικνύει ισχυρό παρόν στην αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, όπως τα ειδικά εγκλήματα βίας, οι ένοπλες συγκρούσεις, οι οργανωμένες ληστείες, οι απαγωγές προσώπων, αλλά και πλήθος άλλων περιστατικών υψηλής εγκληματικότητας σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης.

Η προσφορά της Ομάδας των Ειδικών Αποστολών από το Νοέμβριο του 2008 και του μετέπειτα Τμήματος Ειδικών Αποστολών, από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι σήμερα είναι ιδιαιτέρως αξιόλογη και αξιομνημόνευτη.…».

Επιπλέον τόνισε ότι : «….Η ίδρυση του Τμήματος Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης πλέον χαρακτηρίζεται εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη, ως η υλοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, την αναγκαιότητα του οποίου πίστευα και πιστεύω, καθώς θα ενδυναμώσει και θα προωθήσει μια συγκροτημένη διοικητικά οργάνωση και λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας, ενώ στρατηγικά και επιχειρησιακά θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις αρμοδιότητες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας με δυνατότητες άμεσης, αποφασιστικής και αποτελεσματικής επεμβατικότητας προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας της Κρήτης.

Έτσι, καθώς πάγια μέριμνά μου είναι ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του εξοπλισμού των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με προτεραιότητα στις ειδικές υπηρεσίες, προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ επιβεβλημένη τη διατήρηση του αξιόμαχου της Υπηρεσίας σας επιδιώκοντας, κατ’ αναλογία με τις υπόλοιπες μονάδες της ΕΚΑΜ, την ενίσχυσή σας με σύγχρονο δυναμικό εξοπλισμό, ο οποίος θα σας καταστήσει ανταγωνιστικούς και αποτελεσματικούς ως προς τις ειδικές παρεχόμενες υπηρεσίες σας, ενώ παράλληλα θα σας παρέχει ατομική προστασία κατά την επιτέλεση του ιδιαιτέρως επικίνδυνου έργου σας…».

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι: ….οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης ενισχύονται ακόμη περισσότερο, με αστυνομικούς που ανήκουν στο δυναμικό των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να αναχαιτίσουν την οποιαδήποτε απειλή ακραίων εκδηλώσεων εγκληματικότητας, όπως και να διαχειριστούν την οποιαδήποτε επιχείρηση υψηλότατων υπηρεσιακών απαιτήσεων…….. θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αρχηγό του Σώματος για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να ιδρυθεί στην Περιφέρεια Κρήτης το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, παρέχοντας την ισχυρή εγγύηση ότι το νησί μας είναι, και θα παραμείνει στο μέλλον, ένας ασφαλής τόπος και ένας ασφαλής προορισμός…».

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/03102020kriti006.jpg

O Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Γεώργιος Παππάς, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς στην οικογένεια της Ε.Κ.Α.Μ., όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «….. Από σήμερα αποτελείτε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πιο επίλεκτης Μονάδας που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία......Εγώ πραγματικά σας συγχαίρω για την επιτυχή έκβαση του Σχολείου. Γνωρίζουμε πόσο πονέσατε, πόσο κουραστήκατε. Συγχαίρω ακόμα τους εκπαιδευτές σας και το Διοικητή της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης…….».

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/03102020kriti002.jpgΣτο σύντομο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νικόλαος Σπυριδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: « ... Ευχαριστώ την Ηγεσία και ιδιαίτερα τον κ. Αρχηγό, που γνώριζε, ήξερε, θέλησε και αποφάσισε να γίνει αυτό το Σχολείο…… Ευχαριστώ τον κ. Γενικό Κρήτης για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά του…...Ευχαριστώ επίσης το Διοικητή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, το Διοικητή της Ε.Κ.Α.Μ. και τους εκπαιδευτές, που αγκάλιασαν κατανόησαν και υποστήριξαν αυτό το εγχείρημα…... Τέλος, θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Σχολείο της Ε.Κ.Α.Μ. Θα αποτελέσουν μια μαγιά για την συνέχεια, μια βάση για αυτή την Υπηρεσία. Έχουν την πείρα, τη γνώση, είναι άξιοι, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστεί η Υπηρεσία…... »

Στην τελετή απονομής χοροστάτησε, ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Ιεροκήρυκας Πατήρ Νικηφόρος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος ότι εκπροσωπεί τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ Πρόδρομο, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «…μου έδωσαν εντολή να έρθω τούτη τη στιγμή σε αυτή την όμορφη τελετή και να διαβιβάσω σε όλους εσάς, εξαιρέτως στα νέα στελέχη, τις ειλικρινείς Αρχιερατικές ευχές και προσευχές τους….. Απευθυνόμενος σε εσάς, στα νέα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ., θα ήθελα να σας ευχηθώ, ο Άγιος Αρτέμιος, ο Προστάτης σας, να φωτίζει την κρίση σας, τη σκέψη σας, τη καρδιά σας, να καθοδηγεί τα διαβήματα σας πάντοτε και να σας προστατεύει από κάθε κακό…..» Επίσης, στην τελετή χοροστάτησε και ο πατήρ Τιμόθεος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βροντησίου και ο πατήρ Γεώργιος της Ενορίας Αργυρούπολης Ρεθύμνου.

Τα πιστοποιητικά σπουδών επέδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Γεώργιος Παππάς.

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνου και Λασιθίου, Ταξίαρχος Αδάμ Παραδεισανός και Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Καζαμίας, αντίστοιχα, ο Διευθυντής της Ε.Κ.Α.Μ., Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Τζεφεράκος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Ραπάνης.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/03102020kriti005.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis