Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:32 | 28/10/2015

Οι Κούρδοι είναι ένας αρχαίος αυτόχθονας λαός της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι Τούρκοι, δεν είναι Άραβες, δεν είναι σημιτική φυλή.

Ο Ξενοφών στο Κύρου Ανάβασις αποκαλεί τους Κούρδους Καρδούχους ή Κάρδους. Στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο του, τους παρουσιάζει ως λαό ανυπότακτο, γενναίο και ικανότατο στη στρατιωτική τέχνη, ιδιαίτερα τον ανταρτοπόλεμο. Η πορεία των Ελλήνων στα Καρδούχεια Όρη κράτησε επτά μέρες, στη διάρκεια των οποίων οι Έλληνες συνάντησαν σφοδρή αντίσταση κι εξαναγκάστηκαν σε σκληρές μάχες.

Η λέξη Γουτού ή Κουτού επίσης, οποία ονομάζονται οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών που δέσποζαν της Ασσυρίας, σημαίνει πολεμιστής. Στην ασσυριακή γλώσσα η λέξη μεταπήδησε ως Γκαρδού ή Κορδού.

Οι Κούρδοι είναι απόγονοι όλων εκείνων των λαών που εγκαταστάθηκαν στο Κουρδιστάν, όπως οι Γκούτι, οι Κούρτι, οι Μήδοι, οι Μάρδοι, οι Καρδούχοι, οι Γορδυηνοί, οι Ζίλα και οι Κάλντι.

Η κουρδική γλώσσα παρουσιάζει ενίοτε κοινό λεξιλόγιο με την Ελληνική. Για παράδειγμα στην ιωνική διάλεκτο της αρχαίας Ελληνικής η λέξη πληγή λέγεται πλην ενώ στα Κουρδικά brin. Από το ρήμα brin, που σημαίνει κόβω, αφαιρώ έρχεται η ελληνική λέξη πριόνι, που στα Κουρδικά λέγεται brek. Η λέξη μείζων στα κουρδικά λέγεται mezin. Η λέξη μυς λέγεται misk και η λέξη κούρος, Kur. Η ελληνική λέξη οστούν λέγεται ostik και ο αστήρ, astare, γεγονός που υποδεικνύει κοινή καταγωγή.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε τις πανέμορφες Κούρδισσες αμαζόνες που πολεμάνε ενάντια στους βάρβαρους τζιχαντιστές…

kourdissa1

kourdissa2

kourdissa3

kourdissa4

kourdissa5

kourdissa6

kourdissa7

kourdissa8

kourdissa9

kourdissa10

kourdissa11

kourdissa12

kourdissa13

kourdissa14

kourdissa15

kourdissa16

kourdissa17

kourdissa18

kourdissa19

kourdissa20

kourdissa21

kourdissa22

kourdissa23

kourdissa24

kourdissa25

defencenet.gr

tribune.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis