Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 30/03/2022

Η Γερμανία φαίνεται ότι προετοιμάζεται για ένα «καυτό» ελέω κλιματικής αλλαγής καλοκαίρι, όπως φαίνεται και από την τεράστια παραγγελία νέων πυροσβεστικών οχημάτων από την Τσεχία.

Ειδικότερα, η γερμανική πυροσβεστική παρέλαβε τα πρώτα από τα 46 συνολικά οχήματα που έχουν παραγγείλει από την τσέχικη Tatra, τα οποία και θα διατεθούν σύντομα σε εθελοντές πυροσβέστες στα κρατίδια του Βραδεμβούργου και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Η παραγγελία της γερμανικής πυροσβεστικής, βάσει μάλιστα των δικών της προδιαγραφών, έγινε στα μέσα του 2020 και έπειτα από μόλις δέκα μήνες το πρώτο πρωτότυπο ήταν έτοιμο και δοκιμάστηκε από τις γερμανικές αρχές. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής βγήκε από τις πύλες του τσέχικου εργοστασίου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα νέα οχήματα της γερμανικής πυροσβεστικής βασίζονται πάνω στο T815-7M6R21 σασί της Tatra και ξεχωρίζουν για την απλότητα των μηχανικών τους μερών που συμβάλλει στα υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής τους αξιοπιστίας.

Νέα πυροσβεστικά οχήματα Tatra Γερμανία 2022

Η υπερκατασκευή που έχει τοποθετηθεί πάνω στο σασί της Tatra μπορεί να μεταφέρει 4.800 λίτρα νερού αλλά και 180 λίτρα αφρού σε ξεχωριστές δεξαμενές. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μια αντλία με μέγιστη δυνατότητα 2.000 λίτρων/λεπτό, ενώ υπάρχει και συσκευή που αναμιγνύει το νερό με τον αφρό, μέσω ξεχωριστής ηλεκτρικής αντλίας που μπορεί να μεταφέρει έως και 16 λίτρα αφρού το λεπτό.

Νέα πυροσβεστικά οχήματα Tatra Γερμανία 2022

Πολλά είναι εκείνα τα πράγματα που κάνουν το πυροσβεστικό της Tatra να ξεχωρίζει. Πρώτο από αυτά είναι η κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο δεξί μέρος του οχήματος, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα, αν εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο και μεταφέρει την εικόνα στον οδηγό σε μόνιτορ που βρίσκεται εντός της καμπίνας. Επόμενο είναι ένα «κατάρτι» φωτισμού που φέρει τέσσερεις LED προβολείς των 50 W έκαστος, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως και πέντε μέτρα πάνω από το όχημα ώστε να φωτιστεί κατάλληλα η περιοχή σε περίπτωση ανάγκης. Τρίτο και τελευταίο είναι ότι όλα τα διαμερίσματα της υπερκατασκευής που φέρει τις δεξαμενές νερού και τις αντλίας, φέρουν τις δικές τους πόρτες και οι πυροσβέστες μπορούν να τα φτάσουν χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσουν ή να χρησιμοποιήσουν κάποιο σκαλί.

Νέα πυροσβεστικά οχήματα Tatra Γερμανία 2022

Το μοτέρ που έχει χρησιμοποιηθεί για την κίνηση των πυροσβεστικών είναι ένας Euro 6 εν σειρά εξακύλνιδρος κινητήρας πετρελαίου της Cummins. Με χωρητικότητα στα 8,9 λίτρα ο υγρόψυκτος κινητήρας αποδίδει με την βοήθεια υπετροφοδότη 395 ίππους και έως 1684 Nm ροπής στις 2.100 και 1.400 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το κιβώτιο είναι το πλήρως αυτόματο Allison 4500. Η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει έως και τα 110 χλμ./ώρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σκληροτράχηλη πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το νέο γερμανικό πυροσβεστικό των 7,55 μέτρων, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες κίνησης σε κακοτράχαλο τερέν. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερεις τροχούς με τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής να βρίσκονται τις 38 και 35 μοίρες αντίστοιχα, ενώ η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη για όλους τους τροχούς.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis