Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:44 | 04/09/2022

Μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι γεμάτο γνώση και παιχνίδι με παρονομαστή την οδική ασφάλεια, η εκστρατεία της Τροχαίας Ηράκλειου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνεται...

Η τελετή λήξης της καμπάνιας οδικής ασφάλειας αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 6:30' το απόγευμα στον Καράβολα.

Διαβάστε επίσης

Ο κύριος ΚΟΚ θα βρίσκεται εκεί να διασκεδάσει όλα τα παιδιά, σε ένα πλούσιο διαμορφωμένο παιδότοπο με πολλά παιχνίδια αλλά και δώρα. Τροχονόμοι - Αστυνομικοί θα βρίσκονται στο  χώρο, υλοποιώντας την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου.

Για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών θα λάβει χώρα η δράση με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor».

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, να γίνει με ένα πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές θα συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και να μάθουν παίζοντας.

 

Το Project του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου που έχει τίτλο “Ο Κύριος Κ.Ο.Κ. στο Survivor” περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια :

  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει bowling
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει στόχους
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει μπάσκετ
  • O κ. Κ.Ο.Κ. παίζει κρίκους
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. βάζει καλάθια
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει ποδόσφαιρο
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. λύνει σταυρόλεξο
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. διαπιστώνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. οδηγεί γνωρίζοντας τα σήματα
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. ποδηλατεί στο δρόμο με τη χρήση κράνους

Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν στην εκδήλωση με τα ποδήλατα τους και το κράνος τους.

 

Ποδηλατώντας στο δρόμο με τη βοήθεια των Αστυνομικών θα μάθουν τον σωστό τρόπο χρήσης του ποδηλάτου, να κυκλοφορούν με ποδήλατο με ασφάλεια σε δρόμο, καθώς και τη σημασία του προστατευτικού εξοπλισμού.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι τρεις πρώτοι μαθητές που θα κερδίσουν τους περισσότερους πόντους επιβραβεύονται με μετάλλια ενώ σε όλα τα παιδιά θα πάρουν ενδεικτικό "δίπλωμα ποδηλάτου". Επίσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία :

Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά - μοτοσυκλέτες)

Να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.
 

Για εφήβους και ενήλικες

Τα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαδικτυακό τηλεπαιχνίδι με τίτλο “Quiz οδικής ασφάλειας” της Τροχαίας Ηρακλείου.
Το διαδικτυακό τηλεκουίζ περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις οδικής ασφάλειας με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες συνδέονται από το κινητό τους στην πλατφόρμα που θα εμφανίζεται στην Tele Οθόνη προβολής - projector. Μετά το πέρας του παιχνιδιού διαμορφώνεται η κατάταξη των παικτών με βάση την ορθότητα των απαντήσεων τους αλλά και το χρόνο απάντησης κάθε ερώτησης.
Ο νικητής στο τηλεQuiz οδικής ασφάλειας θα κερδίσει μία δωροπεπιταγή των  Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης ενώ οι πρώτοι επιβραβεύονται με μετάλλια.

 

τροχαια

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis