Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:39 | 07/09/2022

Πολλά ακούγονται  ειδικά για το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών τώρα  που είναι και επίκαιρες οι ρυθμίσεις  που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας .Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά με ασπιρίνες δεν λύνονται τα  πραγματικά προβλήματα.

   Λύσεις  υπάρχουν που μπορούν άμεσα να λύσουν τα προβλήματα στο ασφαλιστικό των Στρατιωτικών σε πνεύμα δικαιοσύνης και ισότητας  με τους άλλους εργαζομένους .Θα μας ακούσουν ; 

Διαβάστε επίσης

       Ο Έλληνας Στρατιωτικός  από την ημέρα της κατάταξής του  εκτελεί συνεχώς εργασία πέραν του ωραρίου (ασκήσεις-24ωρες υπηρεσίες -εβδομαδιαίες υπηρεσίες) για τις οποίες  όχι μόνο δεν αποζημιώνεται (ούτε καν η νυχτερινή αποζημίωση αν και έχει συμπεριληφθεί  στο νέο μισθολόγιο του 2017)  αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση ώστε τουλάχιστον  να υπολογίζεται  σαν ασφαλιστικός χρόνος. Άλλωστε πρόκειται για  υπερωριακή απλήρωτη εργασία  και σε ειδικές- δύσκολες συνθήκες. Τα πέντε μάχιμα χρόνια (χρόνος υπηρεσίας σε Μονάδες εκστρατείας)και όχι πλασματικά  όπως τα ονομάζουν  μερικοί , σαφώς πρέπει να δίνονται χωρίς εισφορές  από τους Στρατιωτικούς αφού πρόκειται για  αποδεδειγμένη προσφορά εργασίας υπερωριακή  και σε ειδικές συνθήκες .Αν υπολογιστούν όλα τα χρόνια υπερωριακής εργασίας το οποίο είναι σαφώς ένα δίκαιο και λογικό αίτημα  θα μιλάμε για  τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια υποχρέωσης αναγνωρισμένης ασφάλισης.

Άμεση επίλυση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού  των συναδέλφων Επαγγελματιών Οπλιτών . Να σταματήσει επιτέλους η ομηρία χιλιάδων οικογενειών συναδέλφων μας .

           Αν θέλουν πραγματικά να λύσουν το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών ας το τολμήσουν. Λύσεις υπάρχουν.

          Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία της Ελληνικής  κοινωνίας είναι δίπλα μας . Εκτιμούν τους Στρατιωτικούς. Όταν οι άλλοι τρέχουν μακριά από τον κίνδυνο, μας  βλέπουν να τρέχουμε ευθεία προς αυτόν ακόμα και εκτός των στρατιωτικών καθηκόντων μας . Αν η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στους Στρατιωτικούς, κλείνει τα μάτια και στον Ελληνικό λαό που υπηρετούμε.

   ΥΓ.   Οι Έλληνες  Στρατιωτικοί ζητούν επιτέλους δικαιοσύνη  ….Να εκτελεστούν  άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις για μισθολόγιο και νυχτερινή αποζημίωση. http://espeep.gr/index.php/1252-2022-05-16-12-36-15             

 Ταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Θεοδώρου

Γεν Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών 

Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis