Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:17 | 17/08/2016

Ποσοστό παραβατικότητας της τάξης του 20% εντοπίζει το Λιμενικό σε ταχύπλοα και σκάφη αναψυχής ενώ κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 20 σοβαρά ατυχήματα με τέτοιου είδους σκάφη.

Αυτά τα δεδομένα αποκαλύπτονται λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Αίγινα με τον θάνατο τεσσάρων ατόμων στην σύγκρουση ταχυπλόου με τουριστικό σκάφος. Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η παραβίαση των αποστάσεων από την ακτή και τους λουόμενους, η μέθη των οδηγών ταχυπλόων, η έλλειψη προσοχής, οι επικίνδυνοι ελιγμοί αλλά και η μικρή ορατότητα λόγω καιρικών φαινομένων ή της κλίσης (με την πλώρη ορθωμένη) που παίρνουν λόγω της ταχύτητας τα σκάφη οδηγούν σε θανατηφόρα συμβάντα.

Με αξιωματικούς του Λιμενικού να μιλούν για «ασυδοσία στον χειρισμό των σκαφών αυτού του είδους» ενώ και ο αριθμός των ελέγχων δεν κρίνεται επαρκής.

Μέχρι το τέλος του περασμένου Ιουλίου σε 3.197 ελέγχους σε ταχύπλοα και σκάφη αναψυχής εντοπίσθηκαν 601 παραβάσεις ενώ από τις αρχές του έτους έχουν σημειωθεί πέντε σοβαρά θαλάσσια ατυχήματα.

Πριν από δύο χρόνια σε 1.290 ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει το Λιμενικό στα Ιόνια νησιά είχαν εντοπισθεί 250 συνολικά παραβάσεις.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

 

tovima.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis