Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:49 | 31/03/2016

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας μέσω της παρακάτω ανάρτησης στη ιστοσελίδα της μας ενημερώνει για την συγγραφική προσπάθεια της Αστυνόμος Α’ Μαρίας Καραγιάννη

Μια δική μας αξιωματικός, μέλος της Ένωσης Αξιωματικών Πελοποννήσου, η Αστυνόμος Α’ Μαρία Καραγιάννη, τιμά την αστυνομική οικογένεια και το λειτούργημά μας με τη συγγραφική της δραστηριότητα.

Το βιβλίο της «Στη σκιά της σιωπής» που κυκλοφόρησε πριν από ένα περίπου χρόνο από τις εκδόσεις Πηγή, κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των αναγνωστών, κάνοντας όλους μας να ελπίζουμε πως ακόμα κι αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η εσωτερική ανάγκη για υψηλές ιδέες είναι μάχιμη και καραδοκεί στις ψυχές των ανθρώπων. Το ενδιαφέρον αυτό μυθιστόρημά της, μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, συνδυάζοντας τις έντονες συγκινήσεις της αισθηματικής αφήγησης με την ιστορία της Ελλάδας, όπως αυτή χαράχθηκε στις ψυχές των πραγματικών ανθρώπων κατά τα άγρια χρόνια της κατοχής.

Η συγγραφέας υπερβαίνει τα δεδομένα είδη και καταθέτει μια πολυεπίπεδη διήγηση που εξελίσσεται ταυτόχρονα στο παρελθόν και το παρόν, στο ταραγμένο 1941 και στο αβέβαιο σήμερα.

Όπως η ίδια αναφέρει, σε ένα βιβλίο, αυτό που ο αναγνώστης καταλαβαίνει είναι η ιστορία. Εκείνο όμως που τον κάνει να την πιστέψει είναι η γραφή, το προσωπικό αποτύπωμα του δημιουργού.

Το βιβλίο είναι αριστοτεχνικά γραμμένο, τραχύ αλλά και τρυφερό, γεμάτο από τη δημιουργική φαντασία της δημιουργού του και ταυτόχρονα πιστό στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιόδου που σημάδεψε

2016 03 17 18.04.23 411 600

ανεξίτηλα το σύγχρονο ελληνισμό.

Η Αστυνόμος Α’ Μαρία Καραγιάννη, είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, μιλά τρεις ξένες γλώσσες και ασκεί τα καθήκοντα του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος στη Μεσσηνία.

Προσεχώς, το βιβλίο αναμένεται να παρουσιαστεί και στην Αθήνα, σε συνέχεια ανάλογων εκδηλώσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την παράλληλη αυτή ενασχόλησή της συναδέλφου και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να πιστοποιήσει την αξία της και στο πεδίο της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ευχόμαστε τέλος, στο βιβλίο να έχει πολλά και δημιουργικά ταξίδια, κατακτώντας υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.

 

 

Επίσης για την εν λόγω συγγραφική προσπάθεια ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr την ακόλουθη επιστολή:

 

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι,

   Το πρώτο λογοτεχνικό εγχείρημα  της Μαρίας Καραγιάννη  με τίτλο, "Στη Σκιά της Σιωπής", μετά από μόλις 9 μήνες κυκλοφορίας, επανεκδόθηκε δύο φορές, μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στο εξωτερικό έχοντας ήδη λάβει μεγάλης αναγνώρισης και αγάπης από το αναγνωστικό κοινό.

   Η Μαρία Καραγιάννη, είναι Αστυνομικός, υπηρετεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και το ανωτέρω πόνημά της, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου με ευαισθησίες που καταφέρνει να ανοίξει τα φτερά του σε ένα χώρο κατά κοινή ομολογία δύσκολο και έντονα ανταγωνιστικό.

   Το βιβλίο της συναδέλφου μας - συγγραφέως,  θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»,  από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τις εκδόσεις Πηγή.

   Με την παρουσία μας στην εκδήλωση αυτή, καλούμαστε να στηρίξουμε, την προσπάθεια ενός δικού μας ανθρώπου ο οποίος εκτός των άλλων, προβάλει και μια διαφορετική όψη του δύσκολου λειτουργήματός μας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κίτσιος

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis