Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 29/01/2021

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από αναγνώστη του Policenet.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας:

Την 27-1-2021 στην περιοχή του Γαλατσίου πολίτης σταθμεύει το όχημα του προκειμένου να μεταβεί σε κοντινό φαρμακείο.

Μόλις βγαίνει από αυτό αντιλαμβάνεται έναν Αλλοδαπό άνδρα να αφαιρεί αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος του και προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει ωστόσο εκείνος καταφέρνει να διαφύγει.

Ο πολίτης καλεί σε βοήθεια. Αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε εκτός υπηρεσίας τον ακούει και άμεσα κινείται προς το σημείο του, οπότε και ο πολίτης του υποδεικνύει μια ανεγειρόμενη οικοδομή στην οποία είχε μπει ο αλλοδαπός που τον είχε κλέψει.

Ο άνδρας της Ο.Π.Κ.Ε μπαίνει στην οικοδομή αφού ενημέρωσε τους συναδέλφους του μέσω του ‘’100’’ και εντοπίζει το δράστη σε ακάλυπτο χώρο και άμεσα τον θέτει υπό έλεγχο και τον ακινητοποιεί.

Όπως διαπιστώνει ο Αλγερινής υπηκοότητας άνδρας έφερε ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι το οποίο προκλήθηκε όπως του δήλωσε και ο ίδιος από πτώση που είχε στην προσπάθεια του να διαφύγει μέσω του σημείου που βρέθηκε.

Ο άνδρας της Ο.Π.Κ.Ε. του παρείχε χωρίς δεύτερη σκέψη τις πρώτες βοήθειες αφού τυγχάνει να έχει εκπαιδευτεί σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι άνδρες της Άμεσης Δράσης που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Για όλους αυτούς τους αστυνομικούς ίσως να είναι «άλλη μια μέρα στο γραφείο»..δίπλα στον πολίτη, θεματοφύλακες της Ασφάλειας και της νομιμότητας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis