Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:39 | 18/07/2022

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του securitynews.gr, αστυνομικός της ΕΚΑΜ που ήταν εκτός υπηρεσίας συνέλαβε στις 15:10 εχτές το μεσημέρι Μαροκινό στον σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Διαβάστε επίσης

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο αστυνομικός περίμενε στη στάση για το λεωφορείο Κ-2, όταν διαπίστωσε πως με την άφιξη του αστικού, άνδρας με καταγωγή από το Μαρόκο άρπαξε βίαια την χρυσή αλυσίδα γυναίκας που κατέβαινε από το λεωφορείο και άρχισε να τρέχει.

Με αστραπιαίες ενέργειες ο αστυνομικός της ΕΚΑΜ και παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας, τον κατεδίωξε και κατόρθωσε να τον ακινητοποιήσει λίγα μέτρα παρακάτω. Όπως πληροφορείται από αστυνομικές πηγές το securitynews.gr, ο Μαροκινός καθόλη τη διάρκεια της σύλληψής του ήταν εριστικός και προσπαθούσε να διαφύγει από τον αστυνομικό της ΕΚΑΜ.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, με την Ελληνική Αστυνομία και περιπολικά της Άμεσης Δράσης να φθάνουν άμεσα στο σημείο προκειμένου ο δράστης να οδηγηθεί στο αρμόδιο Α.Τ από όπου προέκυψε, ότι είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου, ετών 18 και με καταγωγή από το Μαρόκο.

Το προαναφερόμενο περιστατικό επιβεβαιώνει στη πράξη, ότι οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρουν την ιδιότητά τους όλο το εικοσιτετράωρο, με αρκετούς από αυτούς να ρίχνονται στο καθήκον ακόμη και τις ημέρες που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας σε περιστατικά που μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αστυνομικός της ΕΚΑΜ, με απόλυτη προσήλωση στην εκπαίδευσή του και με άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες προχώρησε στην άμεση ακινητοποιήση του δράστη, δίχως να δημιουργηθεί πανικός και δίχως να τεθεί σε κίνδυνο καμία ζωή πολίτη.

securitynews.gr 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis