Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet
17:10 | 20/10/2022

Από το πρωί το Policenet.gr  έχει δεχθεί πλήθος μηνυμάτων από αστυνομικούς - αναγνώστες μας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι λόγω εξαιρετικά αυξημένων κρατήσεων, αυτό το μήνα είδαν σημαντική μείωση στις (ήδη χαμηλές) μηνιαίες τους αποδοχές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αστυνομικού, ο οποίος επικοινώνησε με το Policenet.gr και επισήμανε πως αυτό τον μήνα, παρά το γεγονός ότι εργάστηκε σχεδόν το μέγιστο δυνατό των υπερωριών που μπορούσε (4 πενθήμερα και 54 ώρες νυχτερινά), τελικά οι μηνιαίες του αποδοχές είναι μόλις ... 729,31 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Όπως μας διευκρίνισε, έχει εξέλθει από τη Σχολή Αστυφυλάκων εδώ και έναν χρόνο και οι αποδοχές του είναι εξαιρετικά χαμηλές λόγω των υπερβολικά αυξημένων κρατήσεων του ταμείου "Αστυνομίας Πόλεων".

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα πρέπει να πληρώσει και ενοίκιο για τη στέγαση του (δεδομένου ότι δεν υπηρετεί στον τόπο καταγωγής του), οδηγεί αναπόφευκτα σε καθημερινή αγωνία ακόμα και για την ίδια του την επιβίωση.

Αντίστοιχες καταστάσεις μας περιγράφουν σχεδόν καθημερινά και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι ακόμα και αν δεν έχουν τις συγκεκριμένες υψηλές κρατήσεις και παρά τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας τους, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, λόγω του δυσανάλογα αυξημένου κόστους ζωής, των χαμηλών αποδοχών τους και των (διαχρονικά) μικρών μισθολογικών αυξήσεων.

Εικόνα
misthodosia
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis