Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος σκυλος
17:00 | 21/10/2022

Κάμερα σώματος πάνω σε σκύλο δοκιμάζει τo Αστυνομικό τμήμα της Cumbria, στην Βορειοδυτική Αγγλία. Η κάμερα που τοποθετείται στο κράνος αναπτύχθηκε από τον σχεδιαστή drone Heliguy και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη μονάδα σκύλων της αστυνομίας της Cumbria. Τα πλάνα μπορούν να μεταδοθούν σε ζωντανή ροή έως και 500 μέτρα μακριά, επιτρέποντας στους αστυνομικούς να βλέπουν όσα καταγράφει η κάμερα που έχουν οι σκύλοι.

Η αστυνομία, η οποία δοκίμασε τις κάμερες σώματος των σκύλων επί αρκετούς μήνες, δήλωσε ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε καταστάσεις με πυροβόλα όπλα. Η Heliguy δήλωσε ότι παρόμοιες συσκευές είχαν κατασκευαστεί από εταιρείες του εξωτερικού, αλλά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και υποστηρίζεται από την εταιρεία με έδρα το North Shields σήμαινε «σημαντική εξοικονόμηση κόστους και χρόνου κατασκευής τους και μειωμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας σε περίπτωση επισκευής».

Διαβάστε επίσης

Ο επιθεωρητής Kim Brown από τη μονάδα σκύλων της αστυνομίας της Cumbria δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να συνεργαστούμε με την Heliguy για τη δημιουργία μιας κάμερας που θα συμβάλει στη βελτίωση της αστυνομικής μας ανταπόκρισης.

 

«Η κάμερα θα βοηθήσει στην υποστήριξη των συναδέλφων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, επιτρέποντάς μας να τους δώσουμε μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το τι βλέπει ο αστυνομικός σκύλος και να συλλέξουμε στοιχεία».

«Αυτό επιτρέπει στους αξιωματικούς να σχεδιάζουν πριν εισέλθουν σε μια δύσκολη επιχείρηση για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του κοινού, των αστυνομικών και του αστυνομικού σκύλου».

Για να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές αυτές είναι πιο κατάλληλες για χρήση στην αστυνόμευση, οι κάμερες έχουν εξελιχθεί ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και τέσσερις ώρες, χρονοσήμανση της εικόνας και βελτιωμένη ενσωμάτωση με τα συστήματα υπολογιστών της αστυνομίας.

Πηγή: BBC, ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis