Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
09:59 | 02/07/2022

Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, έχει κάνει 18 χειρουργεία μετά από τροχαίο ενώ ετοιμάζεται για το 19ο και ασχολείται με τον παραθλητισμό. Ο Διογένης Τσώνης από τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, μετά την ατυχία που του άλλαξε τη ζωή, αλλά αντίθετα, βρήκε διέξοδο και δύναμη μέσα από τα αγαπημένα του αθλήματα.

Από μικρή ηλικία στα αθλήματα, την κολύμβηση, το πόλο και την κωπηλασία, τα οποία όμως άφησε πίσω του στην ηλικία των 22 ετών, καθώς οι στρατιωτικές υποχρεώσεις και στη συνέχεια η πρόσληψη του στην Ελληνική Αστυνομία, δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια.

Διαβάστε επίσης

Το 2010 ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό τροχαίο έμελλε να αλλάξει τη ζωή του 50χρονου σήμερα Διογένη Τσώνη, από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε, τον έστελναν ξανά και ξανά στο χειρουργείο. Συνολικά 18 φορές υποβλήθηκε σε επέμβαση, πότε για τη σπονδυλική στήλη, πότε για τα κάτω άκρα, ενώ το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, τον Μάϊο του 2021, διέγνωσε 67% αναπηρία.

“Σκασμένος” στα φάρμακα, στους γιατρούς και τις φυσιοθεραπείες, μόλις τον Μάρτιο του 2021 ο Διογένης Τσώνης αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή του ή μάλλον να επιστρέψει σε μια αρκετά παλαιότερη και να αρχίσει να ασχολείται ξανά με τον αθλητισμό, ο οποίος, όπως θα ακούσετε να λέει ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί, του άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο.

Αρχικά με το κολύμπι και σύντομα και με τον στίβο και την κωπηλασία, ο 50χρονος αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, απέκτησε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλο και μεγαλύτερη εμπειρία ως παραθλητής, πετυχαίνοντας όμως και διακρίσεις ακόμη και σε αγώνες με αρτιμελείς αθλητές.

Ο πόνος και η δυσκολία της αρχής δεν τον λύγισαν. Με κάθε προπόνηση γινόταν όλο και πιο δυνατός, παθιαζόταν όλο και πιο πολύ και σήμερα έχει ήδη μετρήσει πολλές επιτυχίες, που τον κάνουν να ονειρεύεται ακόμη και διακρίσεις σε κάποια παγκόσμια διοργάνωση ή γιατί όχι και στην Παραολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Ο Διογένης Τσώνης λοιπόν, εν αναμονή του 19ου χειρουργείου που δεν φαίνεται να τον πτοεί καθόλου, ανοίγεται στο GRTimes και μοιράζεται την ιστορία του, δίνοντας το δικό του μάθημα δύναμης και ζωής σε όλους μας και ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα υγείας και ψάχνουν να βρουν το δικό τους στήριγμα.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τις προπονήσεις του Διογένη Τσώνη:

   

  

grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis