Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 19/05/2020

Τους τελευταίους μήνες οι Έλληνες Αστυνομικοί κλήθηκαν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις ύψιστης εθνικής σημασίας. Αρχικά, στην προάσπιση των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας, και στη συνέχεια στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Παρά τα πενιχρά μέσα και τις ελλείψεις, οι Αστυνομικοί λειτουργώντας με συναίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης, έφεραν σε πέρας και τις δυο αποστολές με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλη την κοινωνία αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας σε διάγγελμα του προς τον Ελληνικό Λαό, κάτι που μας γέμισε ελπίδες για έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτή η αναγνώριση από πλευράς της Πολιτείας έχει μείνει μόνο στα λόγια, αφού οι Αστυνομικοί δεν συμπεριλήφθηκαν στη χορήγηση του έκτακτου υγειονομικού επιδόματος, που δόθηκε σε κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το σημαντικότερο όμως ζήτημα που μας απασχολεί, είναι πως ακόμη δεν αναγνωρίζεται το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει πως ο Αστυνομικός εκτίθεται μόνιμα σε κίνδυνο ζωής και υγείας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του; Αν δεν αναγνωριστεί τώρα η επικινδυνότητα της εργασίας του Αστυνομικού τότε πότε;

Τέλος, βλέπουμε να επεκτείνεται η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο και περισσότερες περιοχές, χωρίς αυτό να χορηγείται στους Αστυνομικούς της Δ.Α. Φλώρινας που συνορεύει με δυο τρίτες χώρες και διαχειρίζεται το μεταναστευτικό εδώ και δεκαετίες! Ως πότε θα διεκδικούμε το αυτονόητο;

Οι Αστυνομικοί έχουμε αποδείξει πως θα εκτελούμε πάντα το καθήκον μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Κουραστήκαμε όμως να θεωρούμαστε δεδομένοι και να αναγνωρίζεται η προσφορά μας μόνο με χτυπήματα στη πλάτη.

Από την Ομοσπονδία μας αναμένουμε δυναμικές πρωτοβουλίες για επίλυση των παραπάνω, αλλά και όλων των ζητημάτων που μας απασχολούν (βαθμολόγιο, μισθολόγιο κ.τ.λ.), τις οποίες και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπως πάντα. 

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                        ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis