Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 10/02/2021

Δευτέρα 08/02/21 απόγευματινες ωρες στην περιοχή της Αρτέμιδας μετά  τον Άγιο Νικόλαο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ 221/1 της Γ αλλαγης εντοπίστηκε κατά την περιπολια, ενας σερφερ, ο οποίος ειχε παρασυρθεί από τα κύματα και δεν μπορουσε να βγει στην ακτή.  

Ήταν στο νερό περιπου μια ώρα απ ότι τους ενημέρωσαν και άλλοι ΣΕΡΦΕΡ που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. 
 
Από κάποιες κινήσεις φαινόταν ότι πλεον δεν μπορουσε να διαχειριστεί την κατάσταση ο ίδιος. 
 
Κάποιος λουόμενος που μάλλον ήταν μαζί όπως ενημέρωσαν τους συναδερφους οι άλλοι σέρφερ που βρισκόταν στην παραλία προσπάθησε εκείνη τη στιγμή κολυμποντας να τον προσεγγίσει, ο οποίος εγκλωβίστηκε και αυτός στα ανοιχτά λόγω των ρευμάτων. 
 
Με την βοήθεια ενός περαστικου, σηκώσαν ένα ντρόουν και αφού είχαν ενημερώσει ήδη το κέντρο της Α.Δ και το λιμενικο εδίναν εικόνα στο ενιαίο κέντρο έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.
 
Κατόπιν αφου το σκάφος του Λιμενικού απο την Ραφήνα έφτασε περιπου στις συντεταγμένες που τους είχαν δώσει τους καθοδήγησαν οπτικά πλεον μέχρι που τους εντόπισαν και τους περισυνελλεξαν. 
 
Άψογη συνεργασία ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Κ. Ε. Αμεσης Δράσης, και Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ καταλυτική ήταν και η βοήθεια του ιδιώτη, ειδικου στις κινηματογραφισεις  που με τον εξοπλισμό του καταφέραν να έχουν πληρη  εικόνα της κατάστασης.
 
Εμείς σαν Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α εκφράζουμε τα συνχαρητηρια μας στους συναδέρφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που δίκαια κατέχει την πρώτη θέση στις καρδιές του κόσμου και στη συγκεκριμένη ομάδα που έχει συγκεντρώσει πολλές επιτυχίες στην περιοχή θυμίζοντας ότι ο επικεφαλής της Αρχ/κας ΜΟΥΡΤΙΚΑΣ Αργύρης τιμήθηκε πρόσφατα με τον αστυνομικό Σταυρό εξαίρετων πράξεων καθώς και ο Υπαρ/κας ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑΣ Σπυρίδων εταίρο μέλος της ομάδας καθώς διέσωσαν ανήμπορη ηλικιωμένη από φλεγόμενο κτίριο.
 
Δηλώνουμε περήφανοι να εκπροσωπούμε τέτοιας ποιότητας συναδέρφους.
 
Αφου εκτός από τα αμιγώς αστυνομικά τους καθήκοντα δείχνουν και το κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας κόντρα σε ακραίες φωνές που καιροσκοπικά θέλουν να μας βάζουν απέναντι από την κοινωνία της οποίας είμαστε κομμάτι!!
 
Αποστολόπουλος Δημήτρης
Μέλος ΜΠΡΟΣΤΆ Β/Α
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis