Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 18/05/2017

Στους δρόμους της Κέρκυρας διαδήλωσαν οι ένστολοι καταγγέλλοντας τις δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους που θέτει ζητήματα επιβίωσης και ασφάλειας. «Με τα μέτρα αφήνουν πίσω τους εξαθλιωμένους ανθρώπους και διαλυμένες Υπηρεσίες» τονίζουν.

Την κοινή πορεία διαμαρτυρίας κάλεσαν από κοινού τα σωματεία: ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΏΝ ΠΥΡΌΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

Οι ένστολοι τονίζουν ότι στέλνουν ηχηρό μήνυμα από την Κέρκυρα, συμβάλλοντας στην επιτυχή πανελλαδική διαμαρτυρία που αποσκοπεί στην αποτροπή των απεχθών μέτρων της Κυβέρνησης. «Τα ψέματα τελείωσαν» λένε οι ένστολοι που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 9.30 το πρωί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.


«Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τις ρυθμίσεις που αφορούν το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» που εμπεριέχει και το νέο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του για να μην περάσουν οι ισοπεδωτικές ρυθμίσεις από εξωθεσμικά κέντρα στο όνομα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει νέες περικοπές στο όνομα της διάσωσης της οικονομίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι με τις αποφάσεις της αφήνει πίσω της εξαθλιωμένους ανθρώπους και διαλυμένες Υπηρεσίες. Αυτή η ωμή πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυσάρεστα, δεν μπορεί να κρυφτεί με κανένα επικοινωνιακό παιγνίδι.
Εμείς βιώνουμε την κρίση, που άλλοι δημιούργησαν. Δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Να διαφυλάξουμε τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής» τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των σωματείων Ν. Μποζίκης, Μ. Γιαννούλης, Γ. Μάζης, Ε. Μπατσομίτης, Ε. Άνθης και Χ. Χαχαμίδης.

Δραματικές μειώσεις

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η προσωπική διαφορά θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών από 50 έως 400 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι και το ψαλίδισμα στους μισθούς των πυροσβεστών και των λιμενικών. «Να τα πάρουν όλα πίσω, είναι αντισυνταγματικά» τονίζουν και ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

corfupress.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis