Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:13 | 13/01/2020

Τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με τη στάση που κρατεί η Δικαιοσύνη σε σχέση με τους συλληφθέντες στις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι το Σάββατο, εκφράζουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας οι οποίοι διερωτώνται: «Γιατί δεν πάνε φυλακή;».

Σε βάρος των ατόμων που συνελήφθησαν στη διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός  Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε τη Δευτέρα στον Realfm 97,8 επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως οι καταληψίες «ήθελαν να δολοφονήσουν αστυνομικό».

«Αυτοί οι άνθρωποι καλά τα έκαναν. Ήθελαν και τα έκαναν. Ήθελαν να δολοφονήσουν αστυνομικό γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος βγαίνει στον πρώτο όροφο και ρίχνει έναν τσιμεντόλιθο εννέα κιλά στο κεφάλι ενός άλλου ανθρώπου, δεν πιστεύω ότι το κάνει για την πλάκα του. Πιστεύω πως έχει σκοπό να σκοτώσει. Γι' αυτό και στη δικογραφία που έφυγε από την αστυνομία και πήγε στις εισαγγελικές αρχές είχαμε βάλει μέσα στοιχειοθετημένα και πάρα πολύ όμορφα ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν δολοφονική επίθεση, απόπειρα δολοφονίας, άρα κακούργημα» τόνισε.

«Κάποιοι, δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω πως, δεν θέλουν πλέον να τιμωρήσουν έτσι όπως πρέπει να τιμωρηθεί το έγκλημα στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, το σύστημα που έχουμε και το ποινολόγιο που έχουμε για τις αποδόσεις των ευθυνών» σημείωσε και διερωτήθηκε:  «Άνθρωποι οι οποίοι έριξαν στα κεφάλια άοπλων αστυνομικών που έκαναν την εργασία τους κοτρόνες εννέα κιλών για να τους σκοτώσουν γιατί δεν πάνε στη φυλακή;».

«Έχω ενημερωθεί ότι η δικογραφία έφυγε από την ελληνική αστυνομία με στοιχειοθετημένη την απόπειρα δολοφονίας» είπε. 

«Για την επιχείρηση ενδιαφέρονται ο υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι την διατάσσουν και την οργανώνουν. Εμείς ενδιαφερόμαστε για άλλα πράγματα. Ενδιαφερόμαστε γιατί πληρωνόμαστε με ένα χιλιαρικάκι, ενδιαφερόμαστε γιατί φάγαμε στο κεφάλι μας παραπάνω από έξι - επτά κιλά ογκόλιθους με όλα αυτά που μας πετούσαν, ξεφτίλισαν την προσωπικότητά μας γιατί μας έριξαν χλωρίνες και μας έριξαν και μας έβαψαν με μπογιές. Τραυμάτισαν έξι - επτά δικούς μας ανθρώπους που δεν γύρισαν στις οικογένειές τους το βράδυ» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας ενώ εξήγησε πως «πολλές φορές υπάρχει αστυνομική πρακτική που πολλές φορές εμπεριέχει και βία δυστυχώς η μόνη νόμιμη βία σε ένα συντεταγμένο δημοκρατικό κράτος γίνεται από την αστυνομία. Όποιος αστυνομικός περνάει έστω και κατά λίγο την κόκκινη γραμμή που είναι τα καθήκοντά του και κάνει κάτι το οποίο δεν είναι ούτε αποδεκτό, ούτε νόμιμο, θα πρέπει να έχει τις συνέπειές του».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στον αστυνομικό που μετέφερε με το περιπολικό στο νοσοκομείο επισημαίνοντας: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Είδα τον συνάδελφό μου που είχε χλωρίνες μέσα στα μάτια, βαμμένο με μπογιές που σφάδαζε επειδή του είχε παίζει τσιμεντόλιθος στον δεξί του ώμο. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα βλέπει ότι η ατιμωρησία πάλι βασιλεύει και ότι πάνε με ένα πλημμεληματάκι και αυτοί το βράδυ θα είναι μαζεμένοι σε μία καφετέρια, θα πίνουν το καφεδάκι τους και θα γελάνε με όλο το σύμπαν ενώ οι συνάδελφοί μου είναι στο 401 και πονάνε».

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis