Αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη 8 έως το Σάββατο 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ελέγχθηκαν 916 άτομα και 673 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 159 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 56.
Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε σπίτια στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 18, 21, 41 και ενός ανηλίκου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Επίσης, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση διαρρήξεως-κλοπής σε αποθήκη της ΔΕΔΔΗΕ, στους Μολάους Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για κλοπή.
Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 260 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 12 του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και δύο για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής, ενώ κατασχέθηκαν:
• δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα ηρωίνης στην Κορινθία
• ένα κυνηγετικό όπλο στη Λακωνία
• 140 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Σε μία εκτεταμένη επιχείρηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, χθες το βράδυ, έγιναν δεκάδες στοχευμένοι έλεγχοι και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας….
Η στοχευμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ελέγχθηκαν 235 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 94 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 896 άτομα και 452 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 50 άτομα και βεβαιώθηκαν 92 τροχονομικές παραβάσεις
Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, ο έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.
Πηγή: trelokouneli.gr,zougla.gr