Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 23/04/2023

Η Ανθυπαστυνόμος Αδαμαντία Σιάφλα γεννήθηκε το 1972 στο Αίγιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς.

Τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας (23-04-2013), όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου, όπου εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Ήταν Νοέμβριος του 1992 όταν για πρώτη φορά η 20χρονη τότε Αδαμαντία Σιάφλα ανέλαβε να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας. Νεαρή τότε αστυφύλακας, είχε χτίσει όλη τη ζωή και τα όνειρά της στην προοπτική που της έδινε η Αστυνομία. Στις 23 Απριλίου του 2013 το πρωί, ήταν η τελευταία φορά που στα 41 της πλέον χρόνια έφυγε από την Τροχαία της Κηφισιάς για να μεταβεί στη μοιραία διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου. Στεκόταν στην άκρη του δρόμου και ρύθμιζε την κυκλοφορία διευκολύνοντας τους οδηγούς να πάνε στη δουλειά τους. 

Η Αδαμαντία ήταν μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες και Ελληνες αστυνομικούς που πέρασε όλα τα χρόνια της καριέρας της στην Τροχαία Κηφισιάς και δεν είναι τυχαίο ότι τη θεωρούσαν καλή και έμπειρη αστυνομικό. 

Και στην οικογένειά της δεν ήταν η μόνη που είχε «φάει» τους δρόμους ρυθμίζοντας την κίνηση και ο σύζυγός της  υπηρετούσε στην Τροχαία της Νέας Ιωνίας.     

Η Αδαμαντία Σιάφλα μπήκε το 1991 στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και αμέσως μετά την αποφοίτησή της έγινε τροχονόμος. 

Όμως, παρά την πείρα της, δεν κατάφερε να αποφύγει τον μοιραίο ελιγμό μιας 34χρονης οδηγού. Αιφνιδιάστηκε και παρασύρθηκε στον θάνατο... Ήταν δέκα λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί της Τρίτης, όταν το μαύρο Smart έπεσε με ταχύτητα πάνω στην άτυχη τροχονόμο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. 

Οι συνάδελφοί της μιλούσαν για ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο που ήξερε και έκανε καλά τη δουλειά του. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis