Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:34 | 21/02/2019

Την έβδομη κατά σειρά άδεια του επιχειρεί να λάβει ο Δημήτρης Κουφοντινας από τις φυλακές Βόλου, ωστόσο αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να συνάντησει... εμπόδια. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δελτίο Τύπου η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφορικά με τη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 19/2/2019, οπότε και συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου η επίμαχη αίτηση του καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν.

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται, έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος «αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων, με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου».

Επίσης, σύμφωνα με τη συνήγορο η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργό, βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα, συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019, στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου, ενώπιον του οποίου κλήθηκε ο Δημ. Κουφοντίνας για να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

[custom:google-ads]

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis