Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 28/06/2017

Διαβάστε την τοποθέτηση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργου Δεληγιώργη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Ενωμένων Αστυνομικών [ΕΝΑ]

 

Η Ελληνική Αστυνομία, είναι κατά πάσα πιθανότητα η Υπηρεσία που μόνιμα δεν εφαρμόζονται από τη Διοίκηση τα περισσότερα Προεδρικά Διατάγματα, που αφορούν κυρίως τα δικαιώματα του προσωπικού.

Η τελευταία παραβίαση διατάξεων Προεδρικού Διατάγματος, έγινε στις τελευταίες μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια και από ποιον άλλον, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας!

Τι ακριβώς έγινε;

Υπάρχουν περίπου 35 συνάδελφοι, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των τρίτεκνων. Αυτοί, σύμφωνα με τη τελευταία τροποποίηση του άρθρου 12, παρ. 8 του Π.Δ.120/2003, όπως αυτή έγινε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 75/2016, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για την περιοχή του τόπου συμφερόντων τους και αυτή να κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο μεταθέσεων του Αρχηγείου, με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Πλην όμως, στις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις, όπως με έκπληξη παρατηρήσαμε, οι τρίτεκνοι δεν κρίθηκαν με τα κριτήρια αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, αλλά το Αρχηγείο τους εισήγαγε στους πίνακες μορίων, με αποτέλεσμα το 99% αυτών να μη πάρει μετάθεση στον τόπο συμφερόντων του, αλλά και όσοι πήρανε μετάθεση, να στερήσουν θέσεις Συναδέλφων από τους πίνακες των αντικειμενικών κριτηρίων που χρόνια περίμεναν να έρθει η σειρά τους να πάρουν την μετάθεση για τον τόπο τους!

Για όποιον έχει αμφιβολία ακολουθεί το σχετικό Π.Δ.,

Και τώρα ας μιλήσουμε για ευθύνες!

Στο εν λόγω Συμβούλιο μεταθέσεων συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος είναι εκεί για να ασκεί έλεγχο στις αποφάσεις της Διοίκησης και έχει και δικαίωμα ψήφου. Απ’ όσο γνωρίζουμε και έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα, δεν τον έχουμε δει να δηλώνει δημόσια τη καταπάτηση των δικαιωμάτων των Συναδέλφων. Επίσης, καμία ανακοίνωση από την ΠΟΑΣΥ για το θέμα αυτό δεν έχει εκδοθεί!

Να μη ξεχνάμε ότι περίτεχνα, η τωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας περηφανεύονταν πέρυσι για τη τρομερή τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων, αναφερόμενη σε ένα ποιο δίκαιο και αποτελεσματικό διάταγμα, χωρίς παραθυράκια!

Τώρα κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας, τι κάνατε για την μη εφαρμογή του; Είστε ευχαριστημένος από τον εκπρόσωπό μας στο Συμβούλιο των Μεταθέσεων; Θα αποδοθούν ευθύνες σε Υπηρεσιακούς ή Συνδικαλιστικούς παράγοντες για αυτήν τη κατάφωρη αδικία;

Θα μας απαντήσετε;

Όσον αφορά τους τρίτεκνους Συναδέλφους τους συμβουλεύω για αρχή να υποβάλλουν την ακόλουθη αίτηση-υπόδειγμα προς το Αρχηγείο, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου και με νόμιμο τρόπο η αίτηση μετάθεσής τους, ενώ απ’ όσο πληροφορούμαι το επόμενο συμβούλιο θα γίνει στις 6 Ιουλίου.

Γιώργος Δεληγιώργης

μέλος Δ.Σ. Ένωσης Θεσσαλονίκης,

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

μέλος ΑΣΠΑ, μέλος ΕΝΑ

Ακολουθεί Υπόδειγμα αίτησης θεραπείας

Θεσσαλονίκη,   Ιουνίου 2017

 

ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Του                                  (                     )

ΠΡΟΣ

Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α

(Ιεραρχικά)

 

Σας αναφέρω ότι, τον Φεβρουάριο του 2017 υπέβαλα αίτημα μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων μου ενόψει των τακτικών μεταθέσεων 2017, ως γονέας τριών τέκνων, στην Υπηρεσία σας ιεραρχικά όπως προβλέπεται επιθυμώντας τη μετάθεσή μου στην Α.Δ.                     . Πλην όμως, στην ονομαστική κατάσταση αποτελεσμάτων που καταρτίστηκε για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2017 και μου κοινοποιήθηκε, έχω μοριοδοτηθεί ως τρίτεκνος γονέας στη κατηγορία των μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια, παρότι ανήκω στην κατηγορία των τριτέκνων οικογενειών, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 7 του Π.Δ 75/2016 και με αυτό τον τρόπο η αίτησή μου δεν εξετάστηκε, ούτε συμπεριλήφθηκα στους μετατιθέμενους με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το προαναφερόμενο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος.

Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το αίτημα μου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη παρούσα αίτηση μου, διατάσσοντας τη μετάθεσή μου στον τόπο συμφερόντων μου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Π.Δ. 75/2016. Συνημμένα υποβάλω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis