Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σχολη αστυφυλακων
11:19 | 08/08/2022

Το ακόλουθο κείμενο στάλθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr από αναγνώστη:

 

Διαβάστε επίσης

Η ανωτατοποίηση της σχολής αστυφυλάκων δεν θα έχει ολοκληρωθεί αν οι σπουδές των φοιτητών της δεν συνδέονται με την αυτονόητη αναγνώριση τους οικονομικά και διοικητικά.

Είναι ακατανόητο πως από το περίφημο "Φας πιεις Αστυφύλακας, θα βγεις" φθάσαμε σήμερα στο άλλο άκρο. Όσο και να σπουδάσεις αστυφύλακας θα βγεις. Εκτός και αν η ανωτατοποίηση της σχολής αστυφυλάκων ήταν ένα συνδικαλιστικό τρικ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι απόφοιτοι της σχολής αστυφυλάκων με κόπο εδώ και χρόνια κάνουν πράξη τη δια βίου εκπαίδευση και αποκτούν ένα και δύο ακόμη πτυχία ΑΕΙ ή πτυχία μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο πλούτος για το Σώμα τεράστιος, όμως αναγνώριση καμία.

Είναι εύκολο να δει κανείς το επίπεδο σπουδών των αστυνομικών σε αστυνομίες όπως η Σκότλαντ Γιαρντ, το FBI κ.α., η μεθοδευμένη αξιοποίηση αυτού του προσωπικού είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση και τον συνεχή εκδημοκρατισμό των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών.

Το Σώμα έχει ανάγκη καταρτισμένους πανεπιστημιακού επιπέδου αστυνομικών. Είναι απαραίτητη η στήριξη και η διασύνδεση της ανωτατοποίησης της σχολής αστυφυλάκων με την δια βίου εκπαίδευση και την αναγνώριση αυτών των στελεχών που επιλέγουν να σπουδάζουν.

Ας γίνει λοιπόν το πρώτο βήμα - μόνη εφικτή λύση είναι η αναγνώριση των πτυχίων των στελεχών που προέρχονται από την σχολή Αστυφυλάκων, με νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει έναν ακόμη καταληκτικό βαθμό σε όλες τις βαθμίδες στελεχών που κατέχουν πτυχία ΑΕΙ ή μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis