Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:19 | 31/07/2022

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο αγοραπωλησίας, η οποία διαπράχθηκε το Μάρτιο του 2021, σε βάρος ημεδαπού – ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Λήμνο.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, -2- άτομα (40χρονος αλλοδαπός και 22χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα προσποιούμενος εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με το πρόσχημα της παραγγελίας προϊόντων από την επιχείρησή του.

Ακολούθως, προφασιζόμενος ότι εκ παραδρομής κατέθεσε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από την αξία των προϊόντων, αποστέλλοντας παράλληλα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων, ζήτησε από τον παθόντα την επιστροφή της υποτιθέμενης χρηματικής διαφοράς και κατάφερε έτσι να του αποσπάσει, εξαπατώντας τον, το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση του 40χρονου, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκει στον 22χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis