Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:57 | 19/05/2022

Από την αστυνομία, στη μάχη του σταυρού για μια θέση βουλευτή στα έδρανα του κοινοβουλίου, αναμένεται να… πέσουν αρκετοί πρώην αξιωματικοί του σώματος, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αν και η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών είναι άγνωστη, καθώς αυτό αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού, κυρίου Μητσοτάκη, οι υποψήφιοι, σίγουροι και αμφιταλαντευόμενοι, έχουν ξεκινήσει άτυπα τον προεκλογικό τους αγώνα.

Οι πρώην αρχηγοί

Έτοιμοι να δοκιμαστούν στον πολιτικό στίβο μετά από μια μεγάλη καριέρα στην ΕΛ.ΑΣ, όπου κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν στο ανώτερο σημείο της ιεραρχίας, αυτό του αρχηγού του σώματος, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Στενό «μαρκάρισμα» προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, είναι ο Δημήτρης Τσακνάκης, καθώς και ο μέχρι πρότινος αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Η Τσιριγώτη και ο Κατερινόπουλος

Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Τσίπρα, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η πρώτη και μόνη ως τώρα γυναίκα αντιστράτηγος που βρίσκεται πλέον σε αποστρατεία από το σώμα, αλλά ενεργή πολιτικά, κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Η κυρία Τσιριγώτη υπηρέτησε  37 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης  σε διεθνές επίπεδο, για την συμβολή της στην αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών  σχέσεων της ΕΛ.ΑΣ,  τόσο με ευρωπαϊκά όσο και με τρίτα Κράτη. Η κυρία Τσιριγώτη αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «επιχειρεί να πείσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άνοιγμα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και να πάρει πρωτοβουλίες για το σώμα που θα ξαφνιάσουν ακόμη και τους πιο σκληρούς πολιτικούς του αντιπάλους». Στον εκλογικό στίβο και μάλιστα στην δύσκολη περιφέρεια, όπως αυτή της Δυτικής Αττικής, αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο γνωστός από τις εκατοντάδες τηλεοπτικές του παρουσίες, ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Γιάννης Κατσιαμάκας

Υποψήφιος  με το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου, στο νομό της Εύβοιας, θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, κύριος Γιάννης Κατσιαμάκας. Όπως δήλωσε στο L&O, « Η απόφασή μου να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προκειμένου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, για μένα δεν είναι παρά η συνέχεια της 25χρονης συνδικαλιστικής μου πορείας στον χώρο της ΕΛΑΣ. Μία πορεία μέσα από την οποία έμαθα να μάχομαι και να αγωνίζομαι για το κοινό καλό, να διεκδικώ και να πιέζω προκειμένου να πετύχω αυτό που αναμένουν από σένα αυτοί που σε επέλεξαν, χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό κόστος».

Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Είναι σίγουρο πως μέχρι την  προκήρυξη των εκλογών, θα υπάρξουν ανατροπές και ονόματα έκπληξη!

Πηγή:  lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis