Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 08/10/2015

Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη
Κοιν.: α) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα
β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κύριε Αρχηγέ
Η περιοχή μας διαθέτει τον πλέον πεπαλαιωμένο στόλο Υπηρεσιακών Οχημάτων (αυτ/τα, μοτ/τες) πανελλαδικά γεγονός το οποίο έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη καθώς οι συνάδελφοι μας διατρέχουν καθημερινά πολύ σοβαρό κίνδυνο με την χρήση των παραπάνω οχημάτων.


Μετά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο η Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδ/νησου εφοδιάστηκε με οχήματα, η αγορά των οποίων πραγματοποιήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και προορίζονται για τις ανάγκες των υπηρεσιών που δέχονται μεταναστευτικές ροές.


Από τα παραπάνω οχήματα, δυο διατέθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Τήλου ο οποίος διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν σε δύσβατες περιοχές του νησιού και απαιτούνται τέτοιου του οχήματα (4Χ4) για την περισυλλογή – μεταφορά τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο νησί το 9μηνό του 2015 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περίπου 1.400 μετανάστες.


Με διαταγή της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου , ένα από τα παραπάνω δυο οχήματα του Α.Σ. Τήλου θα μεταφερθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας προκειμένου να διατεθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης της εκεί περιοχής.


Πιστεύουμε ότι η ανωτέρω μετακίνηση του οχήματος δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις πραγματικές ανάγκες και με δεδομένο ότι τα στατιστικά στοιχεί είναι αμείλικτα, αφού στην περιοχή μας έχουν συλληφθεί το 8μηνό του 2015, περίπου, 11.000 αλλοδαποί μετανάστες, ενώ το ίδιο διάστημα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας μόλις 288.
Θεωρούμε ότι η ανωτέρω απόφαση ελήφθη εκ’ παραδρομής και όχι με ”άλλα κριτήρια” πέραν των αμιγώς υπηρεσιακών αναγκών.

Κύριε Αρχηγέ
Σας καλούμε λοιπόν να παρέμβετε για την επανεξέταση της ανωτέρω απόφασης λαμβάνοντας υπ’ όψη της ανάγκες της κάθε περιοχής (μετανάστευσή, νησιωτικότητα , εγκληματικότητα κ.α.).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ξενοφών

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis