Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:49 | 09/09/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

Πρόσφατα έζησα την χαρά την ευτυχία, την υπερηφάνεια και την απόγνωση στην οικογένεια ενός συναδέλφου μάς.

Διαβάστε επίσης

Μετά από κόπους ετών ο γιος ενός ζευγαριού συναδέλφων με τρία παιδία εισήλθε μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η χαρά ήταν απερίγραπτη…

Ένα μόλις μήνα μετά στην ιδία οικογένεια τα οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα. Η οικογένεια υποχρεώθηκε να κάνει όλα τα απαραίτητα για το παιδί της, το κόστος διαβίωσης του ως φοιτητής με μια συντηρητική εκτίμηση θα φτάνει τα 900€το μήνα.

Αν υπολογίσει λοιπόν κανείς τα έξι χρόνια σπουδών και τις ανάγκες και των άλλων παιδιών του ζευγαριού τα 2500€ από τους μισθούς της οικογενείας είναι αδύνατο να καλύψουν φροντιστήρια ενοίκιο και έξοδα διαβίωσης της οικογένειας.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η οικογένεια αυτή λόγο του ότι δηλώνει όλα τα εισοδήματα της στην εφορεία (ως δημόσιοι υπάλληλοι) αποκλείετε σχεδόν από το σύνολο των επιδομάτων στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αποτέλεσμα ο πατέρας να επιλέξει να δουλέψει ως παρκαδόρος! Και μάλιστα παράνομα γιατί στους αστυνομικούς δεν επιτρέπεται η άσκηση δευτέρου επαγγέλματος εκτός και αν είσαι διαιτητής ..

Δυο σκέψεις μου δημιούργησε αυτό το περιστατικό, θαυμασμό για τον Έλληνα πατέρα-Αστυνομικό που επέλεξε με κάθε πρόσφορο μέσο να στηρίξει την οικογένεια του δουλεύοντας σε δεύτερη δουλειά’ αλλά και οργή και θλίψη για την κατάντια που έχει περιέλθει το αστυνομικό προσωπικό.

Αν καμαρώνετε με αυτή την κατάσταση δεν έχω λόγια…

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis