Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:38 | 05/11/2015

Όταν σκοτώνονται όλοι μας κλαίμε “με μαύρο δάκρυ”. Για ορισμένα 24ωρα τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες,δημοσιογράφοι θυμόμαστε τους νεαρούς που πετούν στο Αιγαίο με τα μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζοντας Τούρκους, τους λίγο μεγαλύτερους που με τα μεταγωγικά και τα ελικόπτερα κρατούν ζωντανούς τους ακρίτες των νησιών ,τους αεροπόρους γενικώς που όλοι θαυμάζουμε και καμαρώνουμε. Αυτά μέχρι την ημέρα της κηδείας όσων χάνονται κατά τη διάρκεια της αποστολής…

Μετά στην καθημερινότητα μας τους ξεχνάμε.

Δεν είναι λίγοι οι νεκροί της ΠΑ στην μεγαλύτερη χρονική περίοδο ειρήνης της χώρας. Και το μόνο που έχει μείνει στους αεροπόρους είναι μια μέρα το χρόνο για να τιμούν τους συναδέλφους τους που χάθηκαν πάνω στο καθήκον. Η εορτή του Προστάτη της ΠΑ ,του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,είναι το 24ωρο που η ΠΑ τιμά τους ήρωές της. 

Φέτος όμως η ελληνική Πολιτεία φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Και για να τις ικανοποιήσει δεν έχει κανένα πρόβλημα να φερθεί με απρέπεια στην ΠΑ. Την οποία κατά τ΄άλλα τιμά και τιμούμε…

Το πρωί της Κυριακής ,στις 8 , ήταν προγραμματισμένο να γίνει η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από τον Α/ΓΕΑ Πτέραρχο Χρήστο Βαίτση. Ένα στεφάνι για τους νεκρούς αεροπόρους. Όμως φέτος προέχει ο Μαραθώνιος! Η ΠΑ ενημερώθηκε ότι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου δεν μπορεί να κατατεθεί στεφάνι γιατί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί και δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει για να μπορέσει ο Α/ΓΕΑ να κάνει το αυτονόητο!

Έτσι λοιπόν το στεφάνι του Αρχηγού θα κατατεθεί το Σάββατο! 

Προφανώς θα βρεθούν κάποιοι που θα πουν ότι όλα αυτά είναι …τυπικά και δεν πρέπει να γίνεται θόρυβος. Θα είναι ίσως -κάποιοι απ΄ αυτούς- οι ίδιοι που ένοιωθαν “ρίγη συγκίνησης” με τα όσα είπε ο αεροπόρος που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκή και μας κάλεσε να έχουμε ψηλά το κεφάλι. 

Είναι απρέπεια κατά της ΠΑ κι όλα τ΄ άλλα αποτελούν φθηνές δικαιολογίες. Καλή επιτυχία στον Μαραθώνιο αλλά κάποιοι στο δήμο Αθηναίων ,στη Περιφέρεια, ή όπου αλλού -είναι αδιάφορο- θα πρέπει να μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους βάζοντας προτεραιότητες.  

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis