Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:04 | 13/10/2015

Τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας και την απορρόφηση των μελών της σε άλλα τμήματα της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.Όπως εξήγησε, τα μέλη της ΔΕΛΤΑ πρόκειται να απορροφηθούν από τις OΠKE, στα MAT και σε κοινές περιπολίες.

Αίτημα κατάργησης του συγκεκριμένου τμήματος  είχαν θέσει μία ημέρα πριν τα μέλη του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών το 2004.

Όσον αφορά τους υπό διερεύνηση φακέλους για πιθανές αιθαιρεσίες των μελών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «Δεν θα ανεχθώ κουκουλώματα και αυθαιρεσίες»

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών, με στόχο την «ελάφρυνση» εκείνων που είχαν «διογκωθεί», όπως σημείωσε, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας ως παράδειγμα «τους πυροτεχουργούς, που έχουμε 75 άτομα ενώ στο Λονδίνο είναι 15».

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου ανέφερε ότι θα σταλούν ενισχύσεις μετά και το θέμα που έχει αναδειχθεί με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και την έλλειψη ανδρών.

 

http://www.thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis