Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 04/01/2022

Κλήθηκαν σε συνδρομή παροχής βοήθειας σε ένοικο διαμερίσματος στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά και με κίνδυνο της ζωής τους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν με ασφάλεια και για την πράξη τους τιμήθηκαν με το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός»

Με Προεδρικό Διάταγμα (13/12 2021), μετά από πρόταση του Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, απονεμήθηκε το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» στον Αστυφύλακα Μαλιχώβα Αλέξανδρο και τον Ειδικό Φρουρό Καψοκόλη Μιχάλη, για τη δραστηριότητα που επέδειξαν εν υπηρεσία και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι δύο ένστολοι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ως μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κλήθηκαν σε συνδρομή παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένη (18/19-02 2019) ένοικο διαμερίσματος δευτέρου ορόφου στο Κερατσίνι Αττικής, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Κατά την άφιξη των Αστυνομικών, η 84χρονη είχε βγει στο μπαλκόνι της διπλοκατοικιας, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της.

Τα μέλη του πληρώματος, ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός, εισήλθαν στην φλεγόμενη οικία πάρα τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 84χρονη, μεταφέροντάς την σε ασφαλές σημείο απομάκρυνοντας την από το φλεγόμενο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερόντισσα στη συνέχεια, επιχείρησε να ανάψει το καντήλι και χωρίς να το αντιληφθεί προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε σε χαρτόνια και επεκτάθηκε στις κουρτίνες, με αποτελέσμα ολο το διαμέρισμα να παραδοθεί στις φλόγες. Από την έκταση της φωτιάς σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο διαμέρισμα της 84χρονης και σε παρακείμενα διαμερίσματα.

Πηγή:  nantiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis