Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:24 | 03/12/2014

 

Παραδοχές που σοκάρουν για την κατάσταση των οχημάτων που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας ορισμένων περιφερειακών υπηρεσιών, έφεραν στο φως οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου, μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV".

Όπως ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θανάσης Μπαλαμούτης, ο ίδιος στην προχθεσινή του βάρδια αναγκάστηκε να οδηγήσει περιπολικό χωρίς κάθισμα, καθώς το μόνο που έχει απομείνει στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο μεταλλικός σκελετός της θέσης του οδηγού. Ο ίδιος, αναφερόμενος στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, παραδέχτηκε πως συνάδελφοί του στις περιφερειακές υπηρεσίες αναγκάζονται να κλειδώνουν το τμήμα τη νύχτα αν χρειαστεί να μεταβούν σε περιστατικό.

Και αν αυτό είναι πλέον συνηθισμένο για τους κατοίκους της υπαίθρου, ο κ. Μπαλαμούτης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας πως τη νύχτα στο αστικό κέντρο του Ηρακλείου περιπολεί ένα όχημα, με οδηγό από το Α' Αστυνομικό Τμήμα και συνοδηγό συνάδελφό του από το Β' Αστυνομικό τμήμα. Αυτή είναι πλέον η δυναμική των δυο νευραλγικών υπηρεσιών, οι οποίες στα χαρτιά και μόνο καλύπτουν τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως επισήμανε και ο γραμματέας της Ένωσης κ. Μανόλης Σηφάκης, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο συμβαίνει και με την Τροχαία, όπου ένας αστυνομικός καλείται να επιληφθεί μόνος του στα συμβάντα.

Την ίδια ώρα ευθείες ήταν και πάλι οι βολές των συνδικαλιστών και για την υπεραπασχόληση του αστυνομικού προσωπικού που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη, ο οποίος κατήγγειλε για μία ακόμη φορά την έλλειψη εβδομαδιαίου προγράμματος απασχόλησης των αστυνομικών με ευθύνη των διοικητών των Τμημάτων.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis