Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 25/11/2021

« Είναι δικαιολογημένος ο αριθμός των βλημάτων (σ.σ. άνω των 35)  που ρίχτηκαν στο Πέραμα». Σε αυτή την εντυπωσιακή αναφορά προχώρησε ο  43χρονος βασικός εκπαιδευτής των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθεσε προ μερικών ημερών στην αρμόδια ανακρίτρια που ερευνά τις συνθήκες του δραματικού περιστατικού στο Πέραμα τον περασμένο Οκτώβριο όπου έχασε την ζωή του, μετά από καταδίωξη  κλεμμένου οχήματος ένας 21χρονος Ρομά.

Γιατί τελικά οι αστυνομικοί «παράκουσαν» τις εντολές

Στην κατάθεσή του (σ.σ. περιέχεται σε νέο τμήμα της δικογραφίας της υπόθεσης που παρουσιάζει  «Το Βήμα» ) ο εκπαιδευτής  των αστυνομικών που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη  παρουσίασε τις εντολές και τον τρόπο δράσης των ενστόλων κι εξήγησε γιατί «δεν μπορούσαν να ακούσουν τις εντολές του επιχειρησιακού κέντρου λόγω  της ταχύτητας τους». Μία αναφορά που προσδίδει νέα διάσταση στην  υπόθεση του Περάματος.

Παράλληλα στον δικαστικό φάκελο έχουν  ενταχθεί κι οι  απολογίες των δύο άλλων επιβατών του κλεμμένου οχήματος –ένας τραυματίσθηκε σοβαρά, ο άλλος 15 ετών διέφυγε – οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, όχι μόνο από τις αναφορές αστυνομικών (σ.σ. εκπροσωπήθηκαν νομικά από τον κ. Αλέξη Κούγια), αλλά και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόστρατος Αστυνομικός "'εφυγε" από την ζωή

ΕΔΕ-κλειδί για τις υποδείξεις…αδράνειας

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αμεσης Δράσης  (σ.σ. μετακινήθηκε μετά το συμβάν) που φέρεται να έδωσε την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ήταν στόχος Ενορκης  Διοικητικής Εξέτασης, γιατί είχε επιτρέψει άλλο ανθρωποκυνηγητό με οχήματα  προ μερικών μηνών  στην λεωφόρο Λιοσίων που είχε οδηγήσει σε τροχαίο ατύχημα.   Την ΕΔΕ είχε διατάξει  ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.   που  φαίνεται να είχε δώσει τέτοιες γενικές κατευθύνσεις περί «αδρανών αστυνομικών σε καταδιώξεις οχημάτων» χωρίς να ελεγχθεί για την υπόθεση του Περάματος.

Όπως επισήμανε λοιπόν ο εκπαιδευτής των αστυνομικών  «είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών από το έτος 2010 του τομέα της αυτοπροστασίας αυτοάμυνας  ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis