Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:26 | 15/03/2022

Η πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού καθιστώντας την υπεύθυνη για την ανυπαρξία μέτρων


Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης σε δύο αστυνομικούς που υπέστησαν βαρείς τραυματισμούς στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2016 στην Τούμπα, κάνοντας δεκτή την αγωγή τους ενάντια στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αποζημίωση σε αστυνομικούς – τραυματίες του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Πρόκειται για την πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού καθιστώντας την υπεύθυνη για όσα διαδραματίστηκαν  στην  έδρα  της ομάδας.

Το 2018, το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ στους δύο ενάγοντες που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία  συμμετέχοντας σε διμοιρία των ΜΑΤ και κλήθηκαν να εφαρμόσουν μέτρα τάξης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα.  Τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, το απόγευμα της 2ας Μαρτίου 2016.

Οι δύο αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης.  Ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι και ο άλλος εκτεταμένα εγκαύματα από βόμβα μολότοφ που ερρίφθη από αγνώστους οπαδούς. Οι τραυματίες διακομίστηκαν  στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ παρέμειναν για πολυήμερη νοσηλεία.

Ο Θάνος Χαριστός, δικηγόρος της Δικηγορικής Εταιρείας Nexus, που εκπροσώπησε τους δύο αστυνομικούς, δήλωσε στο GRTimes τα εξής: «Η εν λόγω απόφαση η οποία είναι η πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από επεισόδια εν ώρα αγώνα, αντανακλά την επιλογή του νομοθέτη να καταστήσει τις ΠΑΕ υπεύθυνες και υπόλογες για όσα διαδραματίζονται στις έδρες των ομάδων τους. Κρίθηκε εν προκειμένω ότι ακόμα και έναντι των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ως αποστολή τους την τήρηση της τάξης, αυτές δεν απαλλάσσονται της ευθύνης τους για την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων στα γήπεδά τους».

(πηγή φωτογραφιών: intime)

Πηγή:  grtimes.gr

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis