Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:10 | 24/03/2020

Πρόστιμο 150 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών, στο αυτοκίνητο των οποίων επέβαιναν περισσότεροι από δυο ενήλικες (οδηγός και συνοδηγός) επεβλήθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας από τους αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με τη διαδικασία των ελέγχων των πολιτών που πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους με ειδική άδεια και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μέχρι το μεσημέρι περίπου 4 πολίτες κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ έκαστος.

Στο Αίγιο έπεσαν 2 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, στην Αχαΐα γενικά κόπηκαν 8 κλήσεις, ενώ συνολικά στην Δυτική Ελλάδα χρεώθηκαν 18 "150άρια" σε πολίτες, για παράβαση του απαγορευτικού κυκλοφορίας κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους από τις 6 το πρωί σε πολλά σημεία της Πάτρας, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.

Ιδιαίτερη έμφαση δινεται στον έλεγχο των εγγράφων ή των sms που οφείλουν να έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες που κυκλοφορούν στην πόλη, μετά το απαγορευτικό στην κυκλοφορία που επεβλήθηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας για να ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου επεβλήθησαν άλλα δυο πρόστιμα στην Αχαϊα και 33 συνολικά σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός λογικά θα αυξηθεί στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αφού τη Δευτέρα τα  όργανα ελέγχου έκαναν κυρίως συστάσεις και ενημέρωναν για τις λεπτομέρειες του μέτρου, ενώ από σήμερα επιβάλουν πρόστιμα.

Πρόστιμο σε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο πρόστιμο στη Θεσσαλονίκη που σχετίζεται με το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας και τον κοροναϊό επιβλήθηκε σε μια γυναίκα που βγήκε για τζόκινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η γυναίκα βγήκε για το πρωινό της τζόκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης ωστόσο σε έλεγχο που της έκαναν αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι είχε έτοιμα τα χαρτιά αλλά τα ξέχασε στο σπίτι. Έτσι οι αστυνομικοί της επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ με την ίδια να λέει ότι θα κάνει ένσταση, κάτι το οποίο προβλέπεται.

Πηγή: thebest.gr, rthess.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στην Θεσσαλονίκη - Χτύπησαν με λοστό υπάλληλο


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis