Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 26/07/2020

Δεν σταματούν και δεν θα σταματήσουν οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση απαγωγής του 10χρονου κοριτσιού από την 33χρονη, πρώην γειτόνισσα της οικογένειάς της. Μια αναφορά του κοριτσιού οδήγησε σε έναν… παλιό γνωστό της αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Τον Αφρικανό με τα κοτσιδάκια, που μιλούσε διαδικτυακά με την 33χρονη που απήγαγε την 10χρονη, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως είναι παλιός τους γνώριμος και μάλιστα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, αλλά και κάτοικος της πόλης.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης σοβαρής υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από την περιγραφή που έδωσε στην κατάθεση του το 10χρονο παιδί, στάθηκαν στο σημείο που έκανε λόγο για την 33χρονη και τη συνομιλία που είχε στην: «…τηλεόραση μ’ έναν άνδρα μαύρο με κοτσιδάκια, σαν κι αυτά που έχουν αυτοί που πουλάνε βραχιόλια», όπως είπε χαρακτηριστικά το παιδί. Βέβαια όταν η 10χρονη έλεγε τηλεόραση, εννοούσε την οθόνη του υπολογιστή.

Σ’ αυτό το σημείο στάθηκαν με προσοχή οι αστυνομικοί, καθώς, αν μη τι άλλο, αυτή ήταν μια ισχυρή απόδειξη πως η κατηγορουμένη, το διάστημα που κρατούσε το παιδί στο διαμέρισμά της είχε διαδικτυακές επαφές με κάποια άτομα και το ερώτημα βέβαια είναι, ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί και κυρίως γιατί είχε επαφή μαζί τους ενώ κρατούσε το παιδί στο διαμέρισμά της.

Ο παλιός γνώριμος

Ερευνώντας ενδελεχώς τα λεγόμενα της 10χρονης μαθήτριας, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπεσαν επάνω σε μια παλιά υπόθεση, τριών ετών πίσω, όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ερευνούσε ηλεκτρονικά αποτυπώματα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω της Ιντερπόλ, που είχε στείλει τα σχετικά στοιχεία.

Εκείνη την εποχή, η Ιντερπόλ είχε ασχοληθεί με κύκλωμα διαμοιρασμού υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη κι ένα από τα στίγματα που είχαν ανακαλύψει «έβγαινε» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει, είχαν φτάσει στα ίχνη ενός Αφρικανού, οποίος διέμενε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είχε καταθέσει αίτημα ασύλου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ερευνηθεί, πλην όμως ο υπολογιστής του είχε βρεθεί «καθαρός», εκτός από τρεις φωτογραφίες αμφιλεγόμενες, όσων αφορά στην ανηλικότητα των κοριτσιών που απεικονίζονταν σε διάφορες πόζες, ενώ παράλληλα είχε αποδειχθεί πως τις είχε κατεβάσει από το Ιντερνέτ.

Ο υπολογιστής του είχε ερευνηθεί και στα εργαστήρια, όπου είχαν διαπιστωθεί πλήθος κινήσεων πλήρους διαγραφής αρχείων, αλλά και επαφών με διάφορα άτομα ανά την Ευρώπη. Ωστόσο και παρά τις έρευνες, δεν στάθηκε δυνατό να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Ωστόσο η περιγραφή που έδωσε η 10χρονη για τον Αφρικανό, με τον οποίο συνομίλησε η απαγωγέας της, μοιάζει με τον άνδρα που ερεύνησε πριν από περίπου τρία χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Δυστυχώς μέσα από την διερεύνηση του φορητού υπολογιστή της 33χρονης δεν στάθηκε δυνατών, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κάποια διασταύρωση στοιχείων, καθώς είχε φροντίσει λίγο πριν την σύλληψή της να καταστρέψει το σκληρό δίσκο και μάλιστα αφού πρώτα τον έσπασε, στη συνέχεια τον βύθισε σε νερό ώστε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που ήταν δυνατόν να βρουν οι ειδικοί των εργαστηρίων.

Άφαντος

Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί όφειλαν να διασταυρώσουν τις υποψίες τους για το συγκεκριμένο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να των αναζητήσουν στην παλιά του κατοικία.

Δυστυχώς είχε φύγει από το διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κανείς δεν γνώριζε το που είχε πάει, ακόμα και εάν βρίσκεται στη χώρα.

Παράλληλα αναζητήθηκε και στα στέκια μεταναστών από την Αφρική, χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό για τον άνδρα με τα κοτσιδάκια: «…σαν και αυτά που έχουν αυτοί που πουλάνε βραχιόλια», όπως είχε πει στην κατάθεση της η 10χρονη.

 «Σαν να άνοιξε η Γη και να τον κάταπιε… ψάξαμε παντού και ρωτήσαμε πολύ κόσμο, κανείς δεν είδε, δεν άκουσε το παραμικρό για των άνθρωπο που ψάχναμε», λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Απλώς ίσως να έχει εξαφανίσει τα ίχνη του, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Ωστόσο και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφοριών, η έρευνα που έχουν ανοίξει οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν θα κλείσει, μέχρι να πέσει άπλετο φως σ’ αυτή την σκοτεινή υπόθεση.

https://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis