Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 24/03/2017

Χανς Βούντερλιχ είναι το όνομα του πιλότου του μαχητικού αεροπλάνου, του οποίου τα απομεινάρια ανακάλυψε στο πλαίσο μιας σχολικής εργασίας ένας νεαρός Δανός, μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην πόλη Μπίρκελσε της Δανίας.

Αν και ο σειριακό αριθμός από τα διασωθέντα κομμάτια του αεροπλάνου δεν ήταν ευδιάκριτα, η αρμόδια γερμανική υπηρεσία κατάφερε να αναγνωρίσει τον πιλότο από πληροφορίες στο στρατιωτικό βιβλίο που βρέθηκε αλλά και τον γραφικό του χαρακτήρα αναφέρει η Nordjuske Stiftstidende.

Ο μόλις 19 ετών τότε Βούντερλιχ, είχε γεννηθεί στην πόλη Neusorg κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, στις 22 Ιουλίου του 1925 και σύμφωνα με τα γερμανικά αρχεία το αεροσκάφος του κατατρίφθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1944.

 

Το συμβάν περιγράφεται από τα γερμανικά αρχεία ως «μοιραία συντριβή σε ελώδες έδαφος. Οι προσπάθειες ανάσυρσης σταμάτησαν καθώς δεν ήταν μάταιες».

Επειδή οι γονείς του πιλότου αλλά και η αδερφή του έχουν πεθάνει και καθώς ο ίδιος δεν είχε παιδιά, δεν υπάρχει κάποιος απόγονος, ώστε να αποφασίσει για τη σωρό του.

Την αρμοδιότητα αυτή αναλαμβάνει πλέον, γερμανική υπηρεσία αλλά εικάζεται ότι ο πιλότος θα θαφτεί σε κάποιο νεκροταφείο στην Δανία.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του αεροπλάνου αλλά και του σώματος του πιλότου ανακαλύφθηκαν, όταν ένας νεαρός Δανός αποφάσισε να ξεκινήσει ανασκαφές στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρομ Κρίστιανσεν θυμόταν ότι ο παππούς του, του έλεγε ιστορίες για ένα μαχητικό αεροπλάνο, που είχε πέσει κοντά στην πόλη και έτσι με αφορμή την εργασία του, αποφάσισε να ελέγξει τα λεγόμενα του παππού του. Τότε, ήρθε αντιμέτωπος με μία ιστορική ανακάλυψη: το μαχητικό αεροπλάνο του Χανς Βούντερλιχ.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis