Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 22/04/2020

Άγιο είχε μια γυναίκα στον Καναδά, που επέζησε από πυροβολισμό στο στήθος χάρη στα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος της, πιστεύουν οι γιατροί.

Σε ένα case study που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Sage την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί περιέγραψαν πώς ένα εμφύτευμα μαστού σιλικόνης συγκράτησε μια σφαίρα που δεν χτύπησε τα ζωτικά όργανα μιας 30χρονης γυναίκας.

Το περιστατικό, που συνέβη το 2018 στο Τορόντο του Καναδά, είναι ένα από τα λίγα περιστατικά που καταγράφηκαν στην ιατρική βιβλιογραφία όπου ένα εμφύτευμα μαστού έπαιξε ρόλο στην διάσωση της ζωής ενός ασθενούς αλλά και την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση εμφύτευμα σιλικόνης που κάνει κάτι τέτοιο, όπως δήλωσε στο CNN, ο χειρουργός Τζιανκάρλο ΜακΈβενιου.

 

 

 

Η ακτινογραφία του στήθους της 30χρονης γυναίκας

Η ακτινογραφία του στήθους της 30χρονης γυναίκας

 

 

Οι γιατροί σημείωσαν ότι το εμφύτευμα σιλικόνης πιθανότατα ήταν υπεύθυνο για την εκτροπή της τροχιάς της σφαίρας – σώζοντας τελικά την ζωή της γυναίκας. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες του πυροβολισμού δεν είναι σαφείς, ο χειρουργός ΜακΈβενιου είπε στο CNN πως η ασθενής μπήκε στα επείγοντα ενός τοπικού νοσοκομείου ζητώντας βοήθεια μετά από πυροβολισμό στο στήθος. «Μιλούσε και η ιατρική ομάδα τραύματος δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο καλά ήταν στην υγεία της» δήλωσε ο ΜακΈβενιου, ένας από τους χειρουργούς.

Η σφαίρα μπήκε από το αριστερό στήθος και κατέληξε στο δεξί

Η είσοδος του τραύματος της σφαίρας ήταν στο αριστερό στήθος αλλά το κάταγμα των πλευρών ήταν στην δεξιά πλευρά. Η σφαίρα εισήλθε πρώτα στο δέρμα στην αριστερή πλευρά και έπειτα εξοστρακίστηκε στο δεξί στήθος και έσπασε το πλευρό της στην δεξιά πλευρά» εξήγησε. «Το εμφύτευμα προκάλεσε την αλλαγή στην τροχιά της σφαίρας» πρόσθεσε.

 

 

 

Το εμφύτευμα σιλικόνης συγκράτησε την σφαίρα που εξοστρακίστηκε και δεν κατέληξε τελικά στην καρδιά
Το εμφύτευμα σιλικόνης συγκράτησε την σφαίρα που εξοστρακίστηκε και δεν κατέληξε τελικά στην καρδιά

 

 

 

Η γυναίκα υπέστη πληγή από τον πυροβολισμό, σπασμένα πλευρά αλλά και σπασμένα εμφυτεύματα, αλλά κατά τα άλλα ήταν σε άριστη κατάσταση. «Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η καρδιά και οι πνεύμονες – εάν η σφαίρα είχε χτυπήσει στο στήθος, θα είχε έναν πολύ πιο σοβαρό, πιθανώς απειλητικό για την ζωή της τραυματισμό» πρόσθεσε ο χειρουργός. Οι γιατροί βρήκαν ένα σκληρό, σφαιρικό αντικείμενο στο δεξιό κάτω πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα της γυναίκας κάτω από το δεξί στήθος.

 

 

 

Η πορεία που ακολούθησε η σφαίρα μέσα στο εμφύτευμα μαστού
Η πορεία που ακολούθησε η σφαίρα μέσα στο εμφύτευμα μαστού

 

 

 

Μέσω ακτινογραφιών, οι γιατροί μπόρεσαν να εντοπίσουν την σφαίρα στο δεξί πλευρικό θωρακικό τοίχωμα, ένα σπασμένο πλευρό και φυσαλίδες αέρα στο αριστερό στήθος και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η σφαίρα ταξίδεψε από το αριστερό στήθος στο δεξί θωρακικό τοίχωμα. Οι γιατροί φυσικά, αφαίρεσαν τα εμφυτεύματα ενώ συνταγογράφησαν αντιβιοτικά, κλείνει η έκθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis