Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 30/08/2020

Θηλυκό δίδυμο παραπλανούσε ανυποψίαστους πολίτες ότι θα μεσολαβούσαν χάριν της γνωριμίας τους με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, εν αγνοία βέβαια του ίδιου του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να τους εξασφαλίσουν από τους πλειστηριασμούς ακινήτων, σπίτια σε τιμή ευκαιρίας με το αζημίωτο.

Πρόκειται για μία υπάλληλο εφορίας – σε αναστολή- και μία ιδιωτική υπάλληλο, οι οποίες φέρονται να έχουν «γδύσει» κανονικά με παραπλανητικές παραστάσεις ανυποψίαστους πολίτες με την υπόσχεση ότι με τα χρήματα που ζητούσαν και λάμβαναν από τα θύματα τους,  θα μεσολαβούσαν να «χτυπήσουν» στους πλειστηριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος,  σπίτια, αυτοκίνητα και έπιπλα σε τιμές ευκαιρίας!

Με τον τρόπο αυτό και με βάση τις μέχρι τώρα καταγγελίες φέρονται να έχουν αποσπάσει πάνω από 500.000,00 ευρώ, χρήματα που κατάφεραν να αποσπάσουν από τους καταγγέλλοντες στους οποίους παρουσιάζονταν ως δήθεν στενές συνεργάτιδες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπό των εντολών του οποίου υποστήριζαν ότι λειτουργούσαν!!

Η υπόθεσή τους έφτασε ενώπιον των δικαστηρίων της Αθήνας, ενώ καθημερινά εμφανίζονται και νέα θύματα. Έξι από τα θύματα τους προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταθέτοντας σε βάρος τους αίτηση  συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων (κινητών και ακινήτων) και απαγόρευση κάθε μεταβίβασης αυτών μέχρι να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι έξι αιτούντες οι δύο γυναίκες μέχρι σήμερα τους «έχουν αποσπάσει συνολικά το ποσό των 187.800,00 ευρώ, το οποίο αρνούνται να μας επιστρέψουν, αν και έχουν ενοχληθεί κατ’ επανάληψη προς τούτο, καθώς οι δήθεν πλειστηριασμοί των ακινήτων και αυτοκινήτων δεν ήταν πραγματικοί. Άπαντες εξ ημών εξαπατηθήκαμε από τις καθ’ ων και απωλέσαμε ολοκληρωτικά το ποσό των εκατόν ογδόντα επτά χιλιάδων και οκτακοσίων (187.800,00) ευρώ» λένε στην αίτηση τους.
[custom:google-ads]
Ιδιαιτέρα του Στουρνάρα

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πρώτη των εναγόμενων είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία υπήρξε συνάδερφος μίας εκ των θυμάτων της αλλά και οικογενειακή φίλη όλων των συγκεκριμένων εξαπατημένων. Η γνωριμία των θυμάτων με την δεύτερη έγινε μέσω εκείνης και τους παρουσιάστηκε ως εργαζόμενη στην Τράπεζα της Ελλάδος και στενή συνεργάτιδα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη την πολυετή φιλία που είχε αναπτύξει με την συνάδερφο της  και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της το 2018, της παρουσίασε ως «στενή της φίλη και γυναίκα της απολύτου εμπιστοσύνης της, τη δεύτερη εναγόμενη, η οποία είναι ιδιαιτέρα του Γιάννη Στουρνάρα του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει τη δυνατότητα να με βοηθήσει να αγοράσω σπίτι, με πολύ λίγα χρήματα από τα ακίνητα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Τράπεζα της Ελλάδος από πλειστηριασμούς. Ενάμιση χρόνο με πίεζε σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία που είχαμε, λέγοντάς μου, ότι είναι ευκαιρία και θα τη χάσω!, «μην είσαι χαζή»!, «τα χρήματα είναι λίγα!!» και «θα αποκτήσεις σπίτι που δεν έχεις»! Είχε πλησιάσει όλα μου τα αδέλφια και τους κοινούς μας φίλους και «διαφήμιζε» τις υπηρεσίες που μπορούσε να προσφέρει σε όλους μας, η στενή της φίλη – δεύτερη των καθ’ ων – με ελάχιστο κόστος. Σε εμένα την ίδια και στα αδέλφια μου, τα οποία γνώριζε πολύ καλά επί ενάμιση χρόνο μας είχε πραγματικά βάλει στο στόχαστρο, με σχεδόν καθημερινή επαφή τηλεφωνική και προσωπική, με το ακλόνητο επιχείρημά της ότι οι τιμές των ακινήτων κυμαίνονται από πέντε χιλιάδες (5.000,00) ευρώ έως δέκα χιλιάδες (10.000,00) ευρώ. Τον Φεβρουάριο 2019, και έχοντας πεισθεί από τα λεγόμενά της πρώτης των καθ’ ων ήρθα μέσω αυτής και σε επαφή με την δεύτερη των καθ’ ων και λαμβάνοντας και από τις δυο τις δήθεν εγγυήσεις τους!!, δηλαδή ότι «μέσα σε 45 μέρες θα τα πάρεις τα ακίνητα και σου υπογράφω και χαρτί ότι δεν θα χάσεις απολύτως τίποτα», επείσθη, και έδωσα τα ποσά».

Τους έδειχναν φωτογραφίες ακινήτων

Σύμφωνα με τις περιγραφές της υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, «η τακτική την οποία ακολούθησε η πρώτη των καθ’ ων ήταν ότι με διαβεβαίωνε με πολύ πειστικά επιχειρήματα και με φωτογραφίες, ότι τα ακίνητα ήταν δύο διαμερίσματα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, θα μου τα έδειχνε τις επόμενες μία με δύο μέρες μετά την καταβολή των χρημάτων και θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία εντός 45 ημερών από την ημέρα που έδωσα τα χρήματα. Τίποτα δεν έγινε από όσα έλεγαν.

Επειδή φοβόταν ότι δεν θα της έδινα τα χρήματα που μου ζητούσε, για να ενισχύσει στην αρχή ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς της και να με πείσει (και εμένα αλλά και όλους τους συγγενείς μου και τους φίλους μου, τους οποίους είχε προσεγγίσει και αυτούς) ότι ήταν μια οργανωμένη κατάσταση μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος – στην ουσία μέσω της δεύτερης των καθ’ ων, ως άτομο κλειδί και εκ των απορρήτων του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα (τον οποίον ανέφεραν και οι δύο των καθ ων σε κάθε κουβέντα τους), μου έδειχνε φωτογραφίες ακινήτων, και μου έδωσε τρεις (3) υπεύθυνες δηλώσεις του Νόμου 105, με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, θεωρημένες με το γνήσιο της υπογραφής από το ΑΤ Ηρακλείου Αττικής. Αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι ζήτησε και έλαβε τα χρήματα τοις μετρητής και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ στη βεβαίωση που μου έδωσε έγραψε ότι έλαβε τα χρήματα αυτά έναντι προσωπικού της δανείου, το οποίο δεν ήταν αληθές!!!!. Όταν της ζήτησα εξηγήσεις μου δήλωσε,  ότι επειδή η δεύτερη των καθ’ ων είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες αυτές, δεν μπορεί η ίδια να υπογράψει για λογαριασμό της, αλλά για να μου δείξει τις αγαθές προθέσεις της δεσμεύεται προσωπικά!!!.».

Επειδή ο χρόνος περνούσε και δεν είχα λάβει τα ακίνητα τα οποία μου είχαν υποσχεθεί και για τα οποία είχα δώσει χρήματα, η πρώτη των καθ΄ ων ήρθε στο σπίτι μου με την δεύτερη των καθ’ ων και μου δήλωσαν και οι δύο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καθυστερήσει και ότι η παράταση του χρόνου δεν οφείλονταν σε κάποια εμπλοκή και ότι όλα ήταν ρυθμισμένα από την πλευρά τους, προς επιβεβαίωση των λεγομένων τους με παράπεμψαν στην κα. ΕΛΙΣΑΒΕΤ Ρ. την οποία μου σύστησαν ως Συμβολαιογράφο της Τράπεζας της Ελλάδος, υπεύθυνη για τα δικά μου συμβόλαια με αριθμό τηλεφώνου (…) η οποία με διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν έτοιμα, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και ότι σε ένα μήνα θα είχαν τακτοποιηθεί όλα και θα πήγαινα η ίδια στο γραφείο της στην Τράπεζα της Ελλάδος να υπογράψω. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πήγα στο γραφείο της Συμβολαιογράφου, όταν δε αναζήτησα την κα. ΕΛΙΣΑΒΕΤ Ρ. στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν υπήρχε αυτό το όνομα ούτε ως εργαζόμενη ούτε ως Συμβολαιογράφου, δυστυχώς όμως το έμαθα πολύ αργά, δηλαδή τον Ιούλιο 2020 και αφού είχα δώσει τα χρήματά μου».

«Ο κύριος Γιάννης»

Για να δείξουν οικειότητα και να πείσουν δήθεν για την στενή συνεργασία τους με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος σε κάθε κουβέντα τους τον επικαλούνταν αποκαλώντας τον μάλιστα ως «ο κύριος Γιάννης» λέει ένα από τα θύματα τους το οποίο επισκέφθηκε την τράπεζα της Ελλάδος και φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα την διαβεβαίωσαν οι συνεργάτες τους ότι τα ονόματα των δύο γυναικών που τους ανέφερε είναι ανύπαρκτα.

«Μου είπε ότι το άτομο ΚΛΕΙΔΙ που θα έκανε όλη αυτή την εργασία ήταν η  εξ απορρήτων του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, την οποία και μου γνώρισε. Όταν ήρθε στο σπίτι μου η δεύτερη των καθ’ ων με διαβεβαίωνε για τις άρτιες σχέσεις που έχει με τον Διοικητή της ΤτΕ, τον οποίο αποκαλούσε «κύριο Γιάννη». Μου είπε «μίλησα με τον κύριο Γιάννη, και θα σας βοηθήσει λόγω των πολλών δυσκολιών που έχετε» «να μου έχετε εμπιστοσύνη, κάνω πολλά χρόνια αυτή τη δουλεία και θέλω να σας βοηθήσω…».

«Η απογοήτευσή μου μεγάλη και ο πόνος μου μεγαλύτερος καθώς είχα πέσει στην καλοστημένη παγίδα της εγκληματικής αυτής ομάδας και μου απέσπασαν συνολικά εκατόν πενήντα μία χιλιάδες και οκτακόσια ευρώ (151.800,00)», λέει η εξαπατημένη γυναίκα.

Το σπίτι στο Καβούρι…

Περιγράφοντας τις αγορές ευκαιρίας που θα χτυπούσε στους πλειστηριασμούς φορούσαν τα εξής ακίνητα με εξέχον το σπίτι στο Καβούρι το οποίο έβγαζε η Τράπεζα της Ελλάδος σε πλειστηριασμό αντί του ποσού των 16.000 ευρώ.

Ειδικότερα, τα χρήματα που της απέσπασαν θα πήγαιναν για κατοικία στο Κοκκάρι της Σάμου (2/05/2020,ποσό 8.000,00 και 18/5/2020 ποσό 5.000,00 ευρώ), για κατοικία στο Μελίσσι Κορινθίας (28/4/2020, ποσό 7.000,00 ευρώ), για κατοικία στη Φιλοθέη (130 τμ. με παρκινγκ 26/4/2020, ποσό 7.000,00 ευρώ), για κατοικία στη Φιλοθέη (125 τμ, με παρκινγκ), για κατοικία στο Χαλάνδρι, για κατοικία στην Πεύκη, για έπιπλα από σπίτι στο Χαλάνδρι, για κατοικία στην Κινέττα, (4/6/2020, ποσό 20.500 ευρώ), για κατοικία στο Θυμάρι, Λαγονήσι (16/6/2020, ποσό 18.500,00 ευρώ), για κατοικία στο Γέρακα (18/6/2020, ποσό 5.000,00 ευρώ), για 5 αυτοκίνητα BMW X3 (10/6/2020, ποσό 15.000,00 ευρώ), για αγορά οικίας στο Καβούρι  και στο Γέρακα (16/6/2020, ποσό 16.000,00 ευρώ), αγορά διαφόρων επίπλων από ακίνητο στο Καβούρι (19/6/2020, ποσό 2.500,00 ευρώ), συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του Ξενοδοχείου ΑΡΓΕΝΤΙΚΟ της Χίου (10/6/2020, ποσό 23.000,00 ευρώ), για έξι αυτοκίνητα (3 αυτοκίνητα Χ5, μία Πόρσε Καγιέν και 2 μερσεντές, που δήθεν πουλήθηκαν και θα μου έδινε τα χρήματα τα οποία της είχα ήδη δώσει (8/6/2020, ποσό 13.300,00 ευρώ), για κατοικία στο Φλοίσβο (8/6/2020, ποσό 8.000,00 ευρώ), για αυτοκίνητα – ανταλλαγή (24/6/2020, ποσό 1.500,00 ευρώ), για αυτοκίνητα (1/7/2020, ποσό 1.500,00 ευρώ.
[custom:google-ads]
Αποδεδειγμένη εξαπάτηση

Στο δικόγραφο τους οι έξι αιτούντες κάνουν λόγω για εγκληματική οργάνωση και αναφέρουν ακόμα ότι η εξαπάτηση τους είναι αποδεδειγμένη με έγγραφα, χειρόγραφες αποδείξεις και με μάρτυρες.

Για τους λόγους αυτούς –εκτός των ποινικών δικαστηρίων που έχουν προσφύγει- ζητούν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα «επί τω τέλει, όπως διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, κάθε δικαιώματος και περιουσιακού στοιχείου των  δύο γυναικών που βρίσκεται είτε στα χέρια τους είτε στα χέρια τρίτου μέχρι του ποσού των εκατόν ογδόντα επτά χιλιάδων και οκτακοσίων (187.800,00) ευρώ, δηλαδή από την πρώτη εξ ημών ποσό έντεκα χιλιάδων (11.000,00) ευρώ, από τη δεύτερη ποσό εκατόν πενήντα μία χιλιάδων και οκτακοσίων (151.800,00 ευρώ), από τον τρίτο εξ ημών ποσό επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ, από την τέταρτη εξ ημών ποσό δώδεκα χιλιάδων (12.000,00) ευρώ, από τον πέμπτο εξ ημών ποσό πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και από τον έκτο εξ ημών ποσό χιλίων (1.000,00) ευρώ, χρηματικό ποσό που καλύπτει εν μέρει και μόνο τις απαιτήσεις μας.

Να μας χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων των καθ’ ων, κυρίως των καταθέσεών τους σε τράπεζες».

Πηγή: dikastiko.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis