Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:42 | 29/07/2015

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάκριση για υπόθεση διακίνησης μεταναστών με οκτώ κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους: ένα στέλεχος της ΕΥΠ, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κι ένας δικηγόρος.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή διαφθοράς ο οποίος ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες τις απολογίες των κατηγορουμένων. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ανά περίπτωση, για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση παράτυπων μεταναστών από κερδοσκοπία και για ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση κυκλώματος “διακίνησης μεταναστών από κερδοσκοπία”, Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, πρόκειται για κύκλωμα που, εκμεταλλευόμενο την πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις των μελών του σε αυτόν, διακινούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό αλλοδαπών υπηκόων προς και από την χώρα μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν καταγραφεί και περιλαμβάνονται τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων πριν από δύο χρόνια όσο και εντός του 2015.

Άλλωστε στο φάκελο της δικογραφίας αυτής έχει συσχετιστεί και παλαιότερη υπόθεση που είχε απασχολήσει τις αρχές το 2013 με στοιχεία έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελίες για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ο αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, είναι αντιμέτωπος και με κατηγορίες που αφορούν δωροδοκία καθώς φέρεται να εισέπραττε χρήματα από συγκατηγορουμένους του αλλοδαπούς, προκειμένου να αφήνει ελεύθερους κρατούμενους μετανάστες χορηγώντας τους, άδειες για οικειοθελή αναχώρηση από τη χώρα. Το κόστος για μία τέτοια άδεια ήταν περίπου 1500 ευρώ.

Η πλευρά των δύο βασικών κατηγορουμένων ωστόσο, αμφισβητεί τα ευρήματα της δικογραφίας υποστηρίζοντας πως η υπόθεση “στήθηκε” προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές, υπηρεσιακές και προσωπικές αντιπαλότητες. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η Υπηρεσία που ερεύνησε την υπόθεση το 2013, αναφέρει στο πόρισμα της ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση που να δραστηριοποιείται σε διακίνηση μεταναστών.

http://www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis