Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 04/02/2021

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ «πωλούσε» έναντι 5.000 ευρώ μηνιαίως τον ψηφιακό ασύρματό του σε 35χρονο Ρομά που κατηγορείτο για ληστείες, προκειμένου να ειδοποιεί συνεργούς του για τις κινήσεις των αστυνομικών και να αποφεύγουν διαρκώς τη σύλληψη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται μάλιστα να λάμβανε παλαιότερα 1.500 ευρώ για τη … φόρτιση του ασυρμάτου, που παραχωρούσε στις συμμορίες των διαρρηκτών για να προστατευτούν από τους συναδέλφους του!

Η εντυπωσιακή αυτή υπόθεση διαφθοράς φέρεται να απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την ηγεσία της ΕΛΑΣ με αξιωματικό να έχει μετατραπεί σε κύριο βοηθό των διαρρηκτών που λυμαίνονταν την Αττική.

Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών επιχειρήσεων κι εκείνοι που ανέλυαν τα βίντεο από κάμερες κατοικιών και καταστημάτων που γίνονταν στόχος διαρρηκτών, παρατηρούσαν ότι οι κακοποιοί έσπευδαν να εξαφανισθούν, εγκαταλείποντας τα σχέδιά τους, όταν πλησίαζαν αστυνομικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό προκαλούσε απορίες πώς γνώριζαν την προσέγγιση των αστυνομικών από τη στιγμή που αυτοί χρησιμοποιούσαν το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας που δεν μπορεί – λόγω της κωδικοποίησής του – να γίνει στόχος συνακρόασης. Εχοντας σαφείς υπόνοιες ότι οι ποινικοί είχαν – άγνωστο με ποιο τρόπο- αποκτήσει ψηφιακό ασύρματο της ΕΛΑΣ !

Προ μερικών εβδομάδων λοιπόν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου (σ.σ. έχει προχωρήσει σε εξαρθρώσεις πολλών συμμοριών από τα δυτικά προάστια της Αθήνας και κυρίως –το 2016-της «μαφίας των Ρομά» που είχε διαπράξει περίπου 1000 επιδρομές σε σπίτια της Αττικής) πραγματοποίησε κατ οίκον έρευνα και σε σύλληψη ενός 35χρονου Ρομά που έχει κατηγορηθεί για ληστείες που είχε στην κατοχή του έναν ψηφιακό ασύρματο της ΕΛΑΣ.

Ο Αλεξ από τη Θεσσαλονίκη

Ο 35χρονος υποστήριξε αρχικά ότι τον εν λόγω ασύρματο του το είχε δώσει ένας άγνωστος με το όνομα «Αλεξ» από τη Θεσσαλονίκη, με αντίτιμο 100 ευρώ την ημέρα, ενώ σε δευτερη φάση ισχυρίστηκε ότι «ο…Αλεξ του τον είχε δώσει απλώς να τον κρατάει».

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ασύρματος ανήκει σε αστυνόμο της ΓΑΔΑ (σ.σ. τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) για τον οποίο υπήρχαν και προγενέστερες έρευνες για έκνομες ενέργειες. Ο εν λόγω αξιωματικός λίγες ώρες μετά την ανεύρεση του ασυρμάτου στο σπίτι του 35χρονου ποινικού φέρεται να έσπευσε να δηλώσει την εξαφάνισή του.

1.500 ευρώ η φόρτιση

Επιπλέον φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός έδινε αρχικά τον ασύρματο για ορισμένες ημέρες στον 35χρονο ποινικό, ακολούθως τον παραλάμβανε για να τον φορτίσει εισπράττοντας 1500 ευρώ για κάθε φόρτιση του και την νέα παραχώρηση του.

Όμως φαίνεται από τα τέλη του 2020 κι αφού η χρήση του είχε αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη και σωτήρια για τα κυκλώματα των κακοποιών , τους τον είχε δώσει για πλήρη χρήση με αντίτιμο 5000 ευρώ κάθε μήνα.

Η έρευνα για την σημαντική αυτή υπόθεση συνεχίζεται, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ να σημειώνουν ότι αυτή η πληροφόρηση που είχαν οι κακοποιοί μπορεί να οδηγούσε σε αιματηρές συμπλοκές και να κόστιζε την ζωή σε αστυνομικούς.

Πηγή: tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis