Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 01/03/2022

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ενέργεια του αξιωματικού ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Θέμη Σιδηρόπουλου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας να παραχωρήσει το σπίτι του στο Νέο Πρόδρομο, προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία, καλύπτοντας παράλληλα και τα έξοδα διαμονής και σίτισης.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε θεωρώ η συνείδησή μου αυτό επιτάσσει» τόνισε αρχικά στο GRTimes, o Θέμης Σιδηρόπουλος, προσθέτοντας με νόημα: «Πραγματικά, ποιος αληθινός άνθρωπος θα έμενε ασυγκίνητος από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία; Είναι ηθική μας υποχρέωση, ένα δείγμα ευγνωμοσύνης κι ένα δείγμα ευθύνης απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήταν μια αυτόκλητη,  δική μου πρωτοβουλία, την οποία συζήτησα με την οικογένειά μου και θεώρησα ύψιστη υποχρέωση να την υλοποιήσω. Με μεγάλη αγάπη γιατί είναι κάτι που «γεμίζει», αλλά και γιατί μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

Θα ήθελα να ανοίξουν την πόρτα και στη δική μου οικογένεια

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι τον ώθησε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, ο αξιωματικός ε.α. εξήγησε ότι «συνήθιζα ακόμη και ως εν ενεργεία αστυνομικός να βάζω τη θέση μου στη θέση του άλλου για να καταλάβω ακριβώς το πώς νιώθει και το τι θέλει. Πάντα υπήρχε αυτή η εναλλαγή των θέσεων στο μυαλό μου, για να γνωρίζω τα όρια, για να διαπιστώσω εάν μπορώ να δώσω αυτό που θέλει ο άλλος.

Εδώ το δράμα είναι ανθρωπιστικό και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι πιο αθώοι άνθρωποι. Βλέποντας λοιπόν οικογένειες ολόκληρες να ξεριζώνονται από τον τόπο τους, με δύο σακούλες στα χέρια, με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους να φεύγουν μέσα στη βροχή και το κρύο δεν μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος. Υποσυνείδητα μπήκα στη θέση τους και θα ήθελα αύριο – μεθαύριο αν αυτό συμβεί και σε εμάς-, γιατί ξέρετε έχουμε κι έναν ζωηρό γείτονα και εφόσον χρειαστεί ποτέ η σύζυγός μου και το παιδί μου να βρεθούν στα σύνορα, να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα τους ανοίξουν την πόρτα».

Επαίσχυντα γεγονότα από έναν παράφρονα ηγέτη

Ο Θέμης Σιδηρόπουλος πάντως, δεν παρέλειψε να ζητήσει μεγαλύτερη συμμετοχή από τους πολίτες σε τόσο κρίσιμα θέματα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Τόσα χρόνια διαβάζαμε μέσα από την ιστορία, για τις μεγάλες αιματοχυσίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και σήμερα, εν έτει 2022, στον 21ο αιώνα, βλέπουμε να εκτυλίσσονται τέτοια επαίσχυντα γεγονότα, από έναν παράφρονα ηγέτη που απειλεί να κάνει πράξη έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας και να μη λύνονται τα προβλήματα στο τραπέζι του διαλόγου. Σε τέτοιου είδους γεγονότα, ο κόσμος δεν πρέπει να μένει ασυγκίνητος, ούτε να παρακολουθεί μόνο από την τηλεόραση. Πρέπει να βγαίνει να διαμαρτύρεται στο δρόμο και συνδράμει με τον δικό του τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης» σημειώνει ο Θέμης Σιδηρόπουλος.

Και προσθέτει ότι «όλοι μας πρέπει να βοηθούμε τους πολιτικούς για τις επιλογές τους. Όταν είναι σωστές να τις επικροτούμε, όταν είναι λανθασμένες να δείχνουμε το σωστό δρόμο. Αυτό χρειάζεται τώρα πιά, ενεργή και μεγαλύτερη συμμετοχή από τους πολίτες».

Δείτε την ανάρτηση του Θέμη Σιδηρόπουλου στο Facebook:

grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis