Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 14/06/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής:

Το νέο Π.Δ.  για  το βαθμολόγιο των Αστυνομικών εντός ολίγων ημερών θα έχει υπογραφεί και θα είναι σε ισχύ.

Ορισμένες  διατάξεις του βαθμολογίου   θα δημιουργήσουν   τεράστια προβλήματα γιατί σε αυτές επικρατούν   κυρίως η αδικία  και η ισοπέδωση.  

Για τη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν  ελήφθη  υπόψη ότι διαφέρει το μισθολόγιο από το βαθμολόγιο. Λόγω του ισχύοντος άδικου μισθολογίου προσπάθησαν να εξομαλύνουν αυτές τις αδικίες με το νέο βαθμολόγιο. Μοιράζουν ανεξέλεγκτα βαθμούς,  ως καθρεφτάκια σε ιθαγενείς,  χωρίς κριτήρια και αναγνώριση των προσπαθειών και των θυσιών που κατέβαλε η κάθε κατηγορία αστυνομικών.   

Η  Ένωση μας έχει  καταθέσει πολλάκις   προτάσεις και αγωνίζεται    για τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων.  Υλοποιούνται οι  προτάσεις μας και δικαιώνονται  οι αγώνες μας.

Επιπλέον  έχουμε προτείνει την ίδρυση και Σχολής Υπαξιωματικών για την περαιτέρω εκπαίδευση των Αρχιφυλάκων  και τη μετεξέλιξη τους σε Αξιωματικούς με οργανική θέση του διοικητικού βαθμού που θα φέρουν. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί είναι απαράδεκτο κάποιος να φέρει βαθμό Αξιωματικού και να κατέχει οργανική θέση κατώτερη του βαθμού του.

Η Ένωση μας σέβεται την πορεία   του   κάθε αστυνομικού ανεξαρτήτως του  βαθμού που φέρει. Δεν έχουμε εμπάθεια με καμία κατηγορία αστυνομικών. Είμαστε   όμως υπέρ της αρχής του δικαίου,   για αυτό  διαφωνούμε  κάθετα με την ισοπέδωση  που επιχειρείται μεταξύ των αξιωματικών της ΣΑΕΑ και του ΤΕΜΑ.

Έστω και την τελευταία στιγμή πριν τεθεί σε ισχύ το νέο βαθμολόγιο ας επανεξεταστούν οι διατάξεις του. Ιδίως  οι  προτεινόμενες  για τους Αξιωματικούς του ΤΕΜΑ.

Για το ΤΕΜΑ έχουμε προτείνει την άμεση κατάργηση του, άλλωστε η εισαγωγή ελαχίστων σπουδαστών κάθε χρόνο δικαιώνει την πρόταση μας.

Η μεγάλη αύξηση των οργανικών θέσεων για τους Αξιωματικούς ΤΕΜΑ στο διοικητικό βαθμό του Α/Υ καθώς και η θέσπιση θέσεων για το διοικητικό βαθμό του Α/Δ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και πολέμιους της συγκεκριμένης διάταξης.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια  των Αξιωματικών  της ΣΑΕΑ.

Όταν υπάρχουν ολόκληρες σειρές Αξιωματικών που θα  κριθούν για  να προαχθούν στο  βαθμό του Α/Δ σχεδόν στα 35 χρόνια της υπηρεσίας  τους ως Αξιωματικοί, γιατί συνεχώς τους θέτουν καινούρια εμπόδια με τους νόμους που ψηφίζουν  και με τις υποτιθέμενες ετήσιες τακτικές κρίσεις, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία περαιτέρω βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών ΤΕΜΑ.

Ζητάμε εδώ και τώρα απόσυρση της εν λόγω διάταξης.

Ζητάμε την επαναφορά της  διάταξης του άρθρου 42 του Π.Δ 24/1997, που καταργήθηκε με το άρθρο 15 του Π.Δ. 6/2018, με την οποία προβλεπόταν ότι: «Συντρεχουσών των λοιπών προϋποθέσεων προαγωγής κατά τις διατάξεις του παρόντος οι Υπαστυνόμοι Α´, Αστυνόμοι Β´, Αστυνόμοι Α ´και Αστυνομικοί Υποδιευθυντές,  προάγονται στον ανώτερο βαθμό, ανεξαρτήτως υπάρξεως κενών οργανικών θέσεων, εάν έχουν συμπληρώσει οκτώ (8) έτη στο βαθμό ……»

Αναμένουμε τις αυτονόητες διορθωτικές παρεμβάσεις   ευελπιστώντας να μην αναγκαστούμε να βρούμε το δίκιο μας μέσω της δικαιοσύνης .

 Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ.Γραμματέας

                      Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ                  

                                               

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis