Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:19 | 18/11/2015
Εν έτη 2015 εμείς οι εργαζόμενοι στην  ΕΛ.ΑΣ  αντιμετωπιζόμαστε ως τριτοκοσμικοί εργαζόμενοι  οι οποίοι έχουμε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα.
Δεν είναι δυνατόν ακόμη και  σήμερα να παρατηρείται το φαινόμενο, Αστυνομικοί, που όλοι αναγνωρίζουν πόσο δύσκολο και επίπονο είναι το έργο τους, να είναι «όμηροι» της Υπηρεσίας καθώς αδυνατούν να προγραμματίσουν εγκαίρως οποιαδήποτε ατομική και οικογενειακή τους υποχρέωση.
Δεν είναι δυνατόν να μην χορηγούνται κανονικά οι ημερήσιες αναπαύσεις – ρεπό του  προσωπικού και να καταστρατηγείται  το Π.Δ. 394/2001 όπως  και οι διαταγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρασαν περίπου (8) μήνες από την ημέρα που εκδόθηκε η Διαταγή με αριθ. πρωτ. 1647/15/494683 από 18/3/2015 του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπενθύμιζε σε όλους τους προϊσταμένους – τμηματάρχες – διοικητές – διευθυντές όλων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.,την υποχρέωσή τους για πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με το ωράριο εργασίας των συναδέλφων, και συγκεκριμένα  για την ανακοίνωση της υπηρεσίας  η οποία ανέφερε ότι: 
Η υπηρεσία ανακοινώνεται, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από την 06.00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06.00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας, δυνάμενη πάντως να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν».

Δυστυχώς  μέχρι σήμερα ελάχιστες είναι οι υπηρεσίες που εφαρμόζουν την διαταγή αυτή και το Π.Δ.394/2001  και εξαιτίας αυτού αναρωτιόμαστε αν οι Διοικητές των υπηρεσιών είχαν αδιαφορήσει για κάποια άλλη διαταγή του  Αρχηγείου ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;
Σίγουρα θα  κινούνταν αμέσως σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη και ανάλογα με την σοβαρότητα της διαταγής θα υπήρχε και η ανάλογη τιμωρία.
Γιατί λοιπόν δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Διοικητές που δεν εφαρμόζουν το Π.Δ.394/2001 και  δεν εκτελούν την διαταγή του Αρχηγείου;

 Για αυτό τον λόγο πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Π.Δ 394/2001 (χρόνος εργασίας Αστυνομικών) και να  προστεθεί ένα άρθρο που να προβλέπει ότι "όποιος για οποιονδήποτε λόγο παραβιάζει το Π.Δ 394/2001 διαπράττει πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται με την πειθαρχική ποινή του πρόστιμου.

 "Αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί η  πιστή εφαρμογή του Π.Δ περί χρόνου εργασίας και να δώσουμε στην κοινωνία έναν αστυνομικό νηφάλιο, ήρεμο, ευγενή, ικανό να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.


Καραγιαννόπουλος Δημήτριος 
Μελος Δ.Σ  Ε.ΑΣ.Υ.Αθηνών
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Χάχαλης Βαλάντης 
Μελος Δ.Σ  Ε.ΑΣ.Υ.Αθηνών

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

 
Δείτε την διαταγή του Αρχηγείου.
 
 
 
http://pasapolice.blogspot.gr/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis