Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
antisyntagmatarhis.jpg
20:20 | 08/07/2022

Το πρωί υπηρεσία ως Αντισυνταγματάρχης στο Γ΄ΣΣ, το απόγευμα στα θρανία προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Αυτό το πρόγραμμα ακούγεται ασυνήθιστο για τους περισσότερους, όμως για τον Αντισυνταγματάρχη Ισαάκ Μαδεμτσόγλου αποτελούσε την καθημερινότητά του τον τελευταίο χρόνο, αφού αποφάσισε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στον στρατό, να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.580 μόρια, μαζί με το ειδικό μάθημα της αγγλικής γλώσσας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Μαδεμτσόγλου μπήκε στον στρατό το 1987 και πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στον τομέα Διοίκησης – Οικονομίας και να κυνηγήσει έναν στόχο. Ο ίδιος μιλήσε στο ThessToday.gr για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για το πώς του στάθηκαν οι δικοί του άνθρωποι και έδωσε μήνυμα επιμονής και προσπάθειας.

«Ήταν μια επιθυμία μου και ήθελα να το πραγματοποιήσω, να δώσω πανελλήνιες. Είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν μόνο και μόνο για να δω την εμπειρία, χωρίς να προετοιμαστώ σοβαρά. Τώρα το πήρα όμως σοβαρά. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές που είχα στο εσπερινό ΕΠΑΛ και τα κατάφερα».

Περιγράφοντας την καθημερινότητά του εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών για τις πανελλήνιες, σημείωσε πως δεν υπήρχε χρόνος για προσωπική ζωή. Δηλώνει ωστόσο χαρούμενος με το αποτέλεσμα και αισιόδοξος για το μέλλον και για το πώς θα συνδυάσει την υπηρεσία με τις σπουδές του, καθώς «τα καλύτερα έρχονται». Όπως ανέφερε: «Ήταν δύσκολο γιατί τα πρωινά μέχρι τις 15.00 ήμουν στην υπηρεσία και από τις 18.00 μέχρι τις 22.30 ήμουν στο εσπερινό ΕΠΑΛΗ μέρα μου ήταν γεμάτη. Δεν υπήρχε χρόνος για προσωπική ζωή. Διαβάζαμε κυρίως τα σαββατοκύριακα και τις αργίες».

«Η κόρη μου κρατούσε το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα»

Ο κ. Μαδεμτσόγλου, πατέρας δύο παιδιών, σημειώνει πως η οικογένειά του ήταν θετική όταν τους ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις πανελλήνιες, ενώ η κόρη του η οποία σπουδάζει στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, στο τρίτο έτος, τον βοηθούσε στο διάβασμα. «Η κόρη μου συγκεκριμένα αρκετές φορές κρατούσε το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα. Με εξέταζε».

πανελλήνιες

Όσον αφορά το επόμενο βήμα ο Αντισυνταγματάρχης δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια σχολή θα επιλέξει, ωστόσο ενδέχεται να γίνουν συμφοιτητές με την κόρη του, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να επιλέξει την ίδια σχολή με εκείνη. Ο ίδιος αναφέρει με χαμόγελο πως τότε θα μπορεί να παίρνει τις σημειώσεις της.

«Με ενδιαφέρει πολύ το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο ΠΑΜΑΚ και το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου βρίσκεται και η κόρη μου γιατί βλέπω τα μαθήματα και είναι πολύ ενδιαφέροντα. Είναι και μια ακόμη σχολή που μου αρέσει, η σχολή Logistics στην Κατερίνη. Θα ήθελα να πάω αλλά με προβληματίζει η απόσταση σε συνδυασμό με τα καύσιμα».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του υπήρξαν στιγμές όπου αντιμετώπισε δυσκολίες όμως όπως επισημαίνει ποτέ δεν σκέφτηκε να σταματήσει την προσπάθεια και το ίδιο συμβουλεύει όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

«Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα το να τα καταφέρω. Δεν είναι εύκολο να εργάζεσαι, να έχεις υποχρεώσεις, το σπίτι σου και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Υπήρχαν στιγμές όπου έλεγα ότι δεν μπορώ να διαβάσω άλλο, όμως δεν είπα ποτέ ότι θα τα παρατήσωΠοτέ δεν πρέπει να σταματάμε την προσπάθειά μας μέχρι να την ολοκληρώσουμε γιατί δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για το αποτέλεσμα».

thesstoday.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis