Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
16:19 | 17/09/2022

 Προς: α) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

             β) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Διαβάστε επίσης

             γ)  Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

             δ) Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

             ε)  Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Κοιν: α) ΓΕΠΑΔ Κρήτης

           β) Δ.Α. Χανίων

           γ) Υπηρεσίες Δ.Α. Χανίων

           δ) Μέλη μας

           ε) Μ.Μ.Ε.

         στ) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

             

Θέμα: «Ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ.Α. Χανίων».

 

 Κύριε Υπουργέ,

 Κύριε Υφυπουργέ,

 Κύριε Γενικέ,

 Κύριε Επιτελάρχη,

  Κατ’ εντολή της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας ιδρύονται ανά την επικράτεια 12 νέα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, ενώ ένα εξ’ αυτών, ιδρύεται στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων της Δ.Α. Χανίων.

  Όσον αφορά γενικά την κίνηση ίδρυσης των εν λόγω Γραφείων ανά την επικράτεια, θα έχει θετικό αντίκτυπο λαμβάνοντας υπόψη τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

  Στην περίπτωση της Δ..Α. Χανίων, όλα τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν τα τελευταίο χρονικό διάστημα διεκπεραιώθηκαν άμεσα από ειδική εκπαιδευμένη Αξιωματικό του Α.Τ. Χανίων ενώ δημοσιεύθηκαν και σχετικές επιστολές στον έντυπο τύπο από καταγγέλλοντες ενδοοικογενειακή βία, οι οποίοι- ες την ευχαριστούσαν θερμά.

  Η ίδρυση νέου Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά με προσωπικό 16 ατόμων από άλλες Υπηρεσίες των Χανίων, θα επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στην ήδη ελλειπή αστυνόμευση της Δ.Α. Χανίων.

 Είναι δυνατόν να αφαιρεθούν συνάδελφοί μας από Υπηρεσίες όπως Τ.Α.Ε. Χανίων, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων, Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Χανίων.

  Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Δ.Α. Χανίων έχει πολλά κενά στην οργανική της δύναμη, επιφορτίζεται τη φύλαξη πολιτικών στόχων και η περιοχή των Χανίων αποτελεί ναυαρχίδα του τουρισμού. Πως θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες αλλά και η εν γένει αστυνόμευση, με μετακινήσεις αστυνομικών από τη μία Υπηρεσία στην άλλη απλά για να αναφέρουμε την έναρξη μίας νέας Υπηρεσίας;

 Κύριε Υπουργέ,

 Κύριε Υφυπουργέ,

 Κύριε Γενικέ,

 Κύριε Επιτελάρχη,

 Όσον αφορά την περίπτωση των Χανίων προτείνουμε τη συνέχιση της παρούσας υφιστάμενης υπηρεσιακής κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη την άκρως επιτυχημένη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Εάν και εφόσον επιμένετε στην ίδρυση σχετικού Γραφείου αυτό να γίνει μόνο με μετακινήσεις συναδέλφων από άλλες Δ.Α. εκτός Χανίων αρχικά και εν συνεχεία να ενισχυθεί η Δ.Α. Χανίων στις έκτακτες μεταθέσεις για το σκοπό αυτό και όχι μόνο.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis