Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:44 | 22/06/2022

Ολοένα και… λιγότερο σεξ κάνουμε οι άνθρωποι, όπως αποκαλύπτει έρευνα.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1999 και 2014 και σε αυτή είχαν συμμετοχή άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίοι απαντούσαν κάθε χρόνο πόσες φορές ετησίως έκαναν σεξ.

Διαβάστε επίσης

Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι ο μέσος αριθμός σεξουαλικών συνευρέσεων ολοένα και μειωνόταν με την πάροδο του χρόνου μέσα στη συγκεκριμένη 15ετία.

Το αποτελέσματα

Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα αποτέλεσε την αφορμή για να γυρίσει η ουρολόγο και σεξουαλική παιδαγωγός Dr. Rena Malik ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο εξηγεί γιατί κάθε χρόνο κάνουμε όλο και λιγότερο σεξ.

Όπως αναφέρει η Dr. Malik, «αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν ότι τα άτομα που έτειναν να κάνουν λιγότερο σεξ ήταν στην πλειοψηφία τους εκείνα που βρίσκονταν στη μέση ηλικία της ζωής τους και συνήθως είχαν παιδιά σχολικής ηλικίας».

Παράλληλα, η ίδια συμπλήρωσε πως «είναι κάπως λογικό ότι όταν το ζευγάρι έχει σε καθημερινή βάση να φροντίσει τα παιδιά του, να εργαστεί, να φέρει βόλτα τις δουλειές του σπιτιού, να κάνει δηλαδή τόσα πολλά πράγματα που τον εξουθενώνουν, η διάθεση και οι αντοχές για σεξ πέφτουν στα τάρταρα».

Η γιατρός υπογράμμισε επίσης ότι στην εποχή μας, τα ζευγάρια που γίνονται γονείς σε μεγάλη ηλικία έχουν αυξηθεί κατά πολύ συγκριτικά με παλαιότερες δεκαετίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν τα παιδιά τους φτάνουν στην ηλικία που μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, περνούν δηλαδή στην εφηβεία, οι γονείς περνούν με τη σειρά τους σε εκείνο το ηλικιακό πλαίσιο που η σεξουαλική ορμή αρχίζει να παίρνει την κατιούσα.

Το συμβαίνει μετά το 2014

Μπορεί η συγκεκριμένη έρευνα να σταματούσε στο έτος 2014, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι πρόσφατες έρευνες που έχουν δείξει ότι κάτι τέτοιο, το ότι κάνουμε δηλαδή όλο και λιγότερο σεξ, ισχύει και σήμερα.

«Στις μέρες μας η κατάθλιψη θερίζει παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης που ζούμε ξανά, του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία και του γενικότερου απαισιόδοξου κλίματος που επικρατεί σχετικά με το πού βαδίζει η ανθρωπότητα» σημειώνει η Dr. Malik.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο…

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως προκύπτει από μελέτη των τελευταίων ετών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ενηλίκων προτιμά τα ερωτικά παιχνίδια και τον αυνανισμό από το σεξ αυτό καθεαυτό («αυτό θα μπορούσε να οφείλεται εν μέρει στην ευκολία πρόσβασης σε σεξουαλικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο»), ενώ ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που βρίσκονται μεταξύ 20 και 30 ετών δε συμμετέχει σε κανένα είδος σεξουαλικής δραστηριότητας.

Πηγή:  in.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis